LYNX lanserar Sveriges första pantbara vinförpackningar

Att panta förpackningar via mobilen när det är dags att återvinna blir allt mer populärt hos svenska konsumenter. Det har tidigare varit möjligt att panta förpackningar för exempelvis mat, skönhets- och rengöringsprodukter. Från början av juni 2021 kommer de första pantbara vinförpackningarna lanseras i Sverige.

Som första vinföretag inleder nu LYNX ett samarbete med Bower (tidigare PantaPå) som möjliggör för konsumenter att enkelt panta sin vinflaska eller bag in box när det är dags att återvinna den. För varje pantad vinförpackning från LYNX samlar konsumenten poäng via appen.

Läs mer om hur du pantar din vinförpackning genom att klicka på knappen nedan.

”Vi är väldigt stolta över att bli först ut i Sverige om att erbjuda konsumenter att panta sin vinförpackning. Detta är ett viktigt och bra steg för vinbranschen och förhoppningsvis leder detta till att fler företag följer efter. Att konsumenten dessutom får möjligheten att stötta ett viktigt socialt initiativ som Solvatten, hoppas vi leder till att ännu fler väljer att panta sin vinförpackning,” säger Camilla Taube, vice vd på LYNX.

Läs mer om samarbetet mellan LYNX och Bower genom att klicka på länken.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!