Famiglia Gagliardo

Familjen Gagliardo är en välkänd och uppskattad producent av Barolo, Barbera och andra viner från hjärtat av Piemonte såsom Langhe Nebbiolo och Dolcetto d’Alba.

Lång Historia

Denna släkt har en lång historia av vinodling i Piemonte, som sträcker sig tillbaka till mitten av 800-talet. Det var under ledning av Paolo Colla, född 1913, som producenten börjar få ett gott rykte för sina utmärkta viner av druvan Dolcetto. Paolo drömmer om att göra Barolo, och lyckas år 1961 komma över en vingård i Barolo-kommunen La Morra.

År 1972 gifter sig Paolos enda dotter Marivanna med en man vid namn Gianni Gagliardo från Roero. Paolo fattar snabbt tycke för sin nya svärson, och bestämmer sig för att dedicera familjeföretaget till den nya, unga generationen. Det är dock inte förrän 1986 som företaget byter namn fullt ut till Poderi Gianni Gagliardo.

Tradition och Innovation

Alltsedan dess har familjen Gagliardo kombinerat tradition med innovation. Den osvikliga känslan för platsen kombineras med att testa nya tekniker, såsom under 1980-talet när ekfatslagring introducerades. Familjen Gagliardo var även blend de första i Piemonte att producera en Metodo Classico, det vill säga ett mousserande vin som jäst i sin flaska.

Denna producent är övertygad om att det är odlingsplatsen som är i särklass viktigast för att ge vinet dess karaktär. År 2003 börjar man därför ett experiment med att mikro-vinifiera druvor från olika vingårdslägen. Detta för att bättre förstå kopplingen mellan en viss växtplats och en viss karaktär i vinet.

Nyhet

La Vicina Barbera d’Asti

Rött vin
Italien, Barbera d'Asti

DOCG Barbera d’Asti från omtyckt familjeproducent – Dessutom 1 Liter!

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Jag är under 25 år

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!