Pietro di Campo Barbera Silenzio

Art.nr 74255
Rött vin
Italien, Piemonte

Fruktig och körsbärsdoftande Barbera med karaktär av Piemonte. Pietro di Campo tar dig med till Piemonte – det välkända vindistriktet vid de italienska alpernas fötter. Här möts du av sluttande… Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,3 g/100ml
  • Druvor 100% Barbera
  • Årgång 2022
  • Producent Pietro di Campo
  • Ursprung Italien, Piemonte

Utmärkelser

Om vinet

Fruktig och körsbärsdoftande Barbera med karaktär av Piemonte.

Pietro di Campo tar dig med till Piemonte – det välkända vindistriktet vid de italienska alpernas fötter. Här möts du av sluttande vinodlingar, oemotståndlig tryffelpasta och viner gjorda på de lokala druvsorterna Barbera och Nebbiolo. Druvorna till Pietro di Campo Barbera odlas på kalkrika jordar i Nizza Monferrato och Agliano. I glaset har du ett perfekt vin till plockmat och pizza! Barberadruvans friska fruktsyra lättar upp de salta och krämiga inslagen hos mortadella, salami, hårdostar och pizza och adderar lite härligt bäriga toner till kombinationen.

Smakbeskrivning

Pietro di Campo Barbera Silenzio har en frisk och nyanserad smak med aromer av färska körsbär, vildhallon, blåbär, viol och örter. Vinet är mjukt med viss fyllighet och en pigg, bärig eftersmak. Servera gärna vid 14–16°C i en rymlig bourgognekupa så att vinet får utrymme att luftas. Den lite svalare serveringstemperaturen gör att vinets bärighet lyfts fram.

Producent

Pietro di Campo är producenten bakom Pietro di Campo Barbera Silenzio och Barolo Scionguro. De producerar viner på ett urval druvor från regionen Piemonte, Italien. Viner som förmedlar karaktären av den storslagna naturen vid de italienska alpernas fötter – platsen som är hem åt Barbera, Nebbiolo och Barolo.

Vinerna från Pietro di Campo kommer från kalkrika jordar på utvalda odlingslägen i Nizza Monferrato, Agliano, Castiglione Falletto och ett antal andra vinbyar. Sommaren är lång och solig med en viss svalkande influens från bergen.

Läs mer och se alla viner från Pietro di Campo

UrsprungPiemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.
Läs mer och se alla viner från Piemonte

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!