Utgått

Anciano Crianza Tempranillo

Art.nr 2261
Rött vin
Spanien

Valdepeñas betyder ”stenig dal”, och är ett vinodlingsområde beläget precis söder om Spaniens högplatå La Mancha. Klimatet är varmt och soligt, men tack vare den kalkhaltiga jorden som håller vatten… Läs mer

69 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor 100% Tempranillo
  • Årgång 2015
  • Producent Bodegas Navalon
  • Ursprung Spanien

Om vinet

Valdepeñas betyder ”stenig dal”, och är ett vinodlingsområde beläget precis söder om Spaniens högplatå La Mancha. Klimatet är varmt och soligt, men tack vare den kalkhaltiga jorden som håller vatten kan vinrankorna få precis lagom mycket fukt. Anciano’s vinmakare Maria José Marchante väljer år efter år ut mogna Tempranillo-druvor från 30-åriga stockar till Anciano Crianza Tempranillo. Ju äldre stockarna blir, desto mindre – men mer koncentrerade – druvor producerar de. Resultatet märks i vinet, som bjuder på en stor fruktighet med inslag av mörka körsbär, skogshallon och rostade fat. Trots sin generösa fruktighet har vinet mindre än 3 gram socker per liter.

Smakbeskrivning Fruktigt rött vin med smak av fat, mörka bär och vanilj.

ProducentBodegas Navalon är omringad av de gamla vingårdarna DO Valdepeñas i hjärtat av Spanien. Familjen har i över flera generationer haft en stor passion för traditionell vintillverkning. Bodegas Navalon grundades ursprungligen i början på 20-talet av Don Juan Sànchez, en markägare som bestämde sig för att börja tillverka sina egna viner.
Läs mer och se alla viner från Bodegas Navalon

UrsprungSpanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet - kalla vintrar och mycket varma torra somrar.
Läs mer och se alla viner från Spanien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!