Bergstein Riesling Sauvignon Blanc

Art.nr 6807
Vitt vin
Tyskland, Pfalz

Bergstein Riesling och Sauvignon Blanc är ett vin gjort på en spännande druvkombination, som överraskar med en härlig kombination av rieslingens citruskaraktär och friska syra tillsammans med sauvignon blancs örtiga… Läs mer

49 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor 50% Riesling 50% Sauvignon Blanc
  • Årgång 2019
  • Producent Die Weinmacher
  • Ursprung Tyskland, Pfalz

Om vinet

Bergstein Riesling och Sauvignon Blanc är ett vin gjort på en spännande druvkombination, som överraskar med en härlig kombination av rieslingens citruskaraktär och friska syra tillsammans med sauvignon blancs örtiga inslag av svartvinbärsblad och krusbär. Druvorna till vinet odlas i Pfalz, Tysklands motsvarighet till Toscana, där soliga dagar och milda nätter ger vinerna generös fruktighet och en frisk karaktär. Vinet kommer i PET-flaska som har en lättare vikt än glasflaska och kan återvinnas genom att pantas, vilket gör det till ett klimatsmart val.

Smakbeskrivning

Torrt, friskt, och aromatiskt vin med fruktiga smaker av gröna päron, lime, honungsmelon samt inslag av örter och fläder.

Producent

Die Weinmacher är en mycket erfaren producent som har sitt säte i Niederkirchen i sydvästra Tyskland i det välkända vinområdet Pfalz. Med mer än ett 100 års erfarenhet av vinodling och kombinationen av genuint engagemang, moderna metoder och morgondagens teknik är Die Weinmacher en framstående producent i området. Hela 2000 hektar vinstockar finns under producentens namn och det gemensamma målet för de passionerade vinodlarna är att låta sitt hantverk återspeglas i de högkvalitativa viner som produceras i vingårdarna.

Läs mer och se alla viner från Die Weinmacher

UrsprungGeografin präglas av de skyddande Haardtbergen i väster vilket ger ett för Tyskland varmt och soligt klimat. Pfalz har Tysklands högsta medeltemperatur vilket kombinerat med lätta och väldränerade sandjordar ger bra förutsättningar för odling av vin.
Läs mer och se alla viner från Pfalz

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!