Bergstein Riesling Sauvignon Blanc

Bergstein Riesling Sauvignon Blanc

80 kr (nr. 6807) Vitt vin, torrt & smakrikt Pfalz, Tyskland

Torrt och friskt vitt vin gjort på lika delar av de omtyckta druvorna Riesling och Sauvignon Blanc från Tyska Pfalz! Bergstein Riesling Sauvignon Blanc bjuder på fruktiga smaker av gröna päron, lime och honungsmelon och utöver de friska smakerna levereras den dessutom i klimatsmart PET-flaska!

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 50% Riesling 50% Sauvignon Blanc
Årgång 2018
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Producent Die Weinmacher

Innehållet

Smakbeskrivning Torrt, friskt, och aromatiskt vin med fruktiga smaker av gröna päron, lime, honungsmelon samt inslag av örter och fläder.
Passar till Servera gärna vinet väl kylt vid den klassiska räkfrossan fylld med handskalade räkor, färskt bröd och din favoritaioli eller varför inte prova vinet som det är, innan middagen? De friska smakerna i vinet passar också väl till ljusare kötträtter såsom ugnsgratinerade kycklingfiléer kryddade med milda örter, en krispig sallad och kall limesås.

Om Die Weinmacher

Die Weinmacher är en mycket erfaren producent som har sitt säte i Niederkirchen i sydvästra Tyskland i det välkända vinområdet Pfalz. Med mer än ett 100 års erfarenhet av vinodling och kombinationen av genuint engagemang, moderna metoder och morgondagens teknik är Die Weinmacher en framstående producent i området. Hela 2000 hektar vinstockar finns under producentens namn och det gemensamma målet för de passionerade vinodlarna är att låta sitt hantverk återspeglas i de högkvalitativa viner som produceras i vingårdarna.

Om Pfalz, Tyskland

Geografin präglas av de skyddande Haardtbergen i väster vilket ger ett för Tyskland varmt och soligt klimat. Pfalz har Tysklands högsta medeltemperatur vilket kombinerat med lätta och väldränerade sandjordar ger bra förutsättningar för odling av vin.