Big Zin Rosé

Big Zin Rosé

209 kr (nr. 74943) Rosévin Apulien, Italien

En White Zinfandel!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Zinfandel
Årgång 2017
Alkoholhalt 11,5%
Storlek ml 3000 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Märkningar Ekologiskt vin
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Denna ljusrosa rosé är frisk och fräsch med toner av jordgubbar, hallon, vattenmelon och citrus.
Passar till Servera Big Zin Rosé Zinfandel riktigt välkylt tillsammans med lättare rätter eller på egen hand, men gärna i sällskap av goda vänner.

Om ViniMundi

ViniMundi är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är hängivna när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap borgar därför för välgjorda viner.

Om Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Nero d’Avola och Negroamaro.