BLU Profondi

BLU Profondi

49 kr (nr. 70086) Vitt vin, halvtorrt & smakrikt Terre Siciliane, Sicilien, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

En känsla av Medelhavet i en flaska!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 70% Catarratto 30% Zibibbo
Årgång 2018
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Sockerhalt 1,5 g/100ml
Syra 6 g/l
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Icon Wines

Innehållet

Smakbeskrivning En smakexplosion av fläder, ananas och saftig aprikos med fräscha inslag av citron och lime.
Passar till BLU Profondi kommer bäst till sin rätt serverad kall i somrig hetta till grillad halloumi med vattenmelon, medelhavsmat, färska räkor med limeaioli eller som tillbehör i en fräsch drink. Serveras vid cirka 8°C

Om Icon Wines

Icon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.

Om Terre Siciliane, Sicilien, Italien

”Terre Siciliane” är en geografisk ursprungsbeteckning som omfattar vinodlingar över större delen av Sicilien. Här tillverkas röda och vita viner i en mängd olika stilar, så även rosé och mousserande vin. Mycket fokus ligger på de inhemska druvsorterna cataratto, grillo och inzolia för vita viner samt nero d’avola och nerello mascalese för röda viner. Men även de internationella sorterna som cabernet sauvignon och chardonnay har fått starkt fotfäste här.