Casa Marrone Appassimento

Casa Marrone Appassimento

99 kr (nr. 73570) Rött vin, fylligt Apulien, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Publiksuccén – ekologiska Casa Marrone Appassimento!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 60% Negroamaro, 25% Merlot och 15% Primitivo
Årgång 2016
Alkoholhalt 14,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja.
Producent Casa Marrone

Innehållet

Smakbeskrivning Vinet har en kraftfull och koncentrerad och samtidigt mjuk och behaglig smak med inslag av mogna mörka körsbär, plommon, choklad och madagaskarvanilj.
Passar till Servera denna kraftfulla och lyxiga Appassimento till säsongens grillade rätter, en krämig pasta med hyvlad parmesan, italienska charkuterier eller njut av vinet helt på egen hand.

Om Casa Marrone

Casa Botter har sitt säte utanför Venedig, Italiens östkust och har i generationer producerat och sålt viner. Casa Marrone är ett nära samarbete mellan The Wine Team och Casa Botter.

Om Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Nero d’Avola och Negroamaro.