Utgått
Eko

Casa Marrone Blanc de Blancs Brut

Art.nr 50022
Italien

Elegant och ekologiskt bubbel från Casa Marrone med stor fräschör och unikt hantverk. Vinet är gjort enligt Metodo Martinotti och är en Blanc de Blancs, gjord på endast chardonnaydruvor, vilket… Läs mer

59 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,9 g/100ml
  • Druvor 100% Chardonnay
  • Årgång Non vintage
  • Producent Casa Marrone
  • Ursprung Italien

Utmärkelser

Om vinet

Elegant och ekologiskt bubbel från Casa Marrone med stor fräschör och unikt hantverk. Vinet är gjort enligt Metodo Martinotti och är en Blanc de Blancs, gjord på endast chardonnaydruvor, vilket ger friska, torra och eleganta mousserande viner. På de vackra vingårdagarna i Italien har druvorna hanterats varsamt och hantverksmässigt för att bubblet ska uppnå högsta kvalitet.

Smakbeskrivning

Bubblet bjuder på en fruktig, frisk och torr smak med toner av gula äpplen, solmogen citrus, päron och melon vilket ger en läskande smak. Eftersmaken är lång och mjuk tack vare att vinet har lagrats på ekfat i tre månader.

Producent

Casa Marrone är ett nära samarbete mellan The Wine Team och familjeproducenten Casa Botter som har sina rötter i byn Fossalta di Poave, mitt emellan Venedig och Verona i den välkända vinregionen Veneto i Italien. De har även en nära och mångårig kontakt med odlare i Apulien – en varm region med lång historia av vinmakning. Casa Botter grundades redan 1928 och drivs numera av den tredje generationen i familjen. Egendomen med respekt för traditionerna men också med fokus på nya tekniker och, inte minst, ett ekologiskt hållbart arbete i vingårdarna. Det traditionella hantverket symboliseras av spago – det karaktäristiska snöret och sigillet som blivit Casa Marrones signum och som finns på varje flaska och sätts på plats för hand hos Casa Botter.

Läs mer och se alla viner från Casa Marrone

UrsprungItalien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.
Läs mer och se alla viner från Italien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!