Casa Marrone Rosato

Casa Marrone Rosato

99 kr (nr. 79108) Rosévin Italien

Smakrik och fräsch rosé i klassisk torr stil från välkända Casa Marrone! Läskande smaker av vildhallon och färska solmogna jordgubbar.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 55% Negroamaro, 35% Montepulciano, 10% Lambrusco
Årgång 2019
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Casa Marrone

Innehållet

Smakbeskrivning Casa Marrone Rosato är ett torrt rosévin med fräscha och bäriga smaker med inslag av vildhallon och solmogna färska jordgubbar.
Passar till Passar perfekt som aperitif en varm dag eller till varmrökt lax med somriga tillbehör som krispiga sockerärtor och grillad sparris.

Om Casa Marrone

Smakrika, fylliga, genuina – dessutom ekologiskt odlade – viner från Apulien vid den italienska stövelns klack. Där har du essensen av Casa Marrone.

Casa Marrone är ett nära samarbete mellan oss på The Wine Team och familjeproducenten Casa Botter, en vinfirma som har sina rötter i den lilla byn Fossalta di Poave, mittemellan Venedig och Verona i den välkända vinregionen Veneto, och även äger vingårdar och gör vin i Apulien – en varm region med lång historia av vinmakning.

Casa Botter grundades redan 1928 och drivs numera av den tredje generationen i familjen; Luca, Annalisa och Alessandro. Trion driver vidare egendomen med respekt för traditionerna men också med fokus på nya tekniker och, inte minst, ett ekologiskt hållbart arbete i vingårdarna. Det traditionella hantverket symboliseras av spago – det karaktäristiska snöret och sigillet som blivit Casa Marrones signum – som finns på varje flaska och sätts på plats för hand hos Casa Botter.

Casa Marrone odlar flera av de traditionella druvsorter som är typiska för just Apulien – som Primitivo och Negroamaro – och vissa av vinstockarna är uppemot hundra år gamla. Tack vare det varma klimatet i regionen får druvorna ordentlig mognad, vilket i sin tur ger just de fylliga och smakrika viner som gjort Apulien så populärt bland världens vinälskare.

Visste du förresten att Marrone betyder brun på italienska, och att namnet Casa Marrone är en hyllning till de jordfärgade bruna hus som är så typiska för arkitekturen runt vingårdarna där druvorna till Casa Marrones viner växer?

Om Italien

Italien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.