Château Bonnet

Château Bonnet

89 kr (nr. 4151) Vitt vin Bordeaux, Frankrike Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

En traditionell vit bordeaux gjord på den populära druvan Sauvignon Blanc.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 60 % Sauvignon Blanc, 20% Semillon, 20% Muscadelle
Årgång 2017
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 750 ml
Finns även som 375 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Producent André Lurton

Innehållet

Smakbeskrivning Fruktig, frisk och aromatisk vit bordeaux med härliga toner av päron, citrusfrukter och krusbär. Druvan Sauvignon Blanc ger vinet sin friska smak och druvan Semillon ger vinet ett runt och fylligt avslut.
Passar till Passar utmärkt till fisk och skaldjur, till exempel tillsammans med en god fisksoppa eller med gratinerad getosttoast med honung och valnötter.

Om André Lurton

”Jag är en dedikerad vinmakare som har sökt efter de bästa markerna för vinodling i Bordeaux i över sextio år. För att producera de mest enastående vinerna övervakar jag personligen arbetet i mina vingårdar, liksom alla stadier av produktionen som består av en kombination av traditionell expertis och den senaste tekniken. Mitt namn på etiketten garanterar en oklanderlig kvalitet, som är erkänd runt om i världen. ”
– André Lurton

André Lurton är ett familjeföretag och producenten är namngiven efter grundaren själv, André Lurton. André Lurton är en mycket välkänd och en av de mest anrika producenterna i Bordeaux. Les Vignobles André Lurton är en av de största vingårdarna i Bordeaux med hela 640 hektar vinstockar i sina ägor. Vignobles André Lurton äger slotten: Château Bonnet, Château Couhins-Lurton, Château La Louvière, Château Rochemorin, Château de Cruzeau och Château de Barbe Blanche.

André Lurton är väl medvetna om sitt miljöansvar som en stor aktör inom vinindustrin och närheten från vingårdarna till staden Bordeaux ställer ytterligare miljökrav på producenten. Genom att minska energiförbrukningen, sortera sitt avfall, hela tiden arbeta för att förbättra odlingstekniken och genom att prioritera hälsa och säkerhet hos sina anställda uppnådde dem redan 2011 miljöcertifieringen ISA 14001.

Om Bordeaux, Frankrike

Bordeaux, beläget i västra Frankrike brukar jämte Bourgogne anses ge världens främsta röda kvalitetsviner och är ett av världens mest kända vindistrikt, kännetecknat av sina tusentals châteaun. Regionens vinhistoria sträcker sig ända tillbaka till 48 e.Kr. då romarna började anlägga vinodlingar längs floden Gironde som ger perfekta förutsättningar för vinodling. Vinerna tillverkas ofta på en blandning av druvor och är kända för att vara mycket lagringsdugliga. Bland de blå druvorna dominerar Cabernet Sauvignon och Merlot och bland de vita Sauvignon Blanc, Sémillon och Muscadelle.