Château Boutisse

Art.nr 6813
Rött vin
Frankrike, Bordeaux, Saint-Emilion

Fylligt rött Grand Cru-vin från Bordeaux. Läs mer

105 krKöp på Systembolaget

Fakta

Om vinet

Fylligt rött Grand Cru-vin från Bordeaux.

Smakbeskrivning Nyanserad smak med tydligt rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kaffe, kakao, ceder, lagerblad och tobak.

ProducentChâteau Boutisse är en familjeägd producent som började sin historia när Xavier Milhade, vinmakare och oenolog köpte fastigheten 1996. Xavier’s son Marc tog över egendomen 2005 och såg dess enorma potential med målet att placera Château Boutisse som en av de mest framstående slotten i Saint-Émilion. Château Boutisse vingård består av 24 hektar vinstockar som sträcker sig över de vackra sluttningarna i Saint-Émilion’s Grand Cru-område. Slottet Château Boutisse är beläget i hjärtat av Saint-Émilion’s vingårdar och på en av de högsta punkterna i Grand-Cru området i kommunen Saint Christophe des Bardes. Med de absolut finaste druvsorterna och de bästa odlingslägena producerar Château Boutisse bland de bästa vinerna i området.
Läs mer och se alla viner från Château Boutisse

UrsprungSaint-Emilion är en stad och kommun öster om Bordeaux i departementet Gironde i regionen Aquitaine i sydvästra Frankrike. Staden som finns på FNs världsarvslista har gett sitt namn åt den berömda omkringliggande vinregionen. Romarna planterade de första vinrankorna under första århundradet e. Kr. Saint-Emilion låg även på vägen som kristna pilgrimer tog som skulle till Santiago de Compostela och sedan 1000-talet finns en mängd kyrkor, kloster och hospicer uppförda. I regionen framställs enbart röda viner som framförallt görs av druvsorten merlot. Övriga vanliga sorter är cabernet franc och cabernet sauvignon. Saint-Emilion sin egen klassificering som började gälla 1955 och uppdateras då och då. Klassificeringen har tre nivåer: Premier grand cru classé A Premier grand cru classé B Grands crus classé Under klassificeringen finns också Saint-Emilion Grand cru (utan ordet "classé" på slutet) och under den Saint-Emilion (utan tillägg av "Grand cru").
Läs mer och se alla viner från Saint-Emilion

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.