Utgått

Château Boutisse

Art.nr 6813
Rött vin
Frankrike, Bordeaux, Saint-Emilion

Château Boutisse är ett familjeägt vinslott i pittoreska Saint-Émilion, medeltidsbyn med världsarvsstatus. Familjen Milhade förvärvade slottet 1996 och sen 2005 har sonen Marc målsättningen att göra slottet till ett av… Läs mer

109 krKöp på Systembolaget

Fakta

Utmärkelser

Om vinet

Château Boutisse är ett familjeägt vinslott i pittoreska Saint-Émilion, medeltidsbyn med världsarvsstatus. Familjen Milhade förvärvade slottet 1996 och sen 2005 har sonen Marc målsättningen att göra slottet till ett av de mest framstående i regionen. På de vackra kullarna inom områdets Grand Cru lägen växer druvorna till detta vin som görs på främst merlot, men också cabernet sauvignon, två av de fem mest odlade blå druvsorterna i Bordeaux.  Vinet är framställt enligt traditionella metoder och har en för Bordeaux högra strand ursprungstypisk smak av mörka plommon, svarta vinbär och lagerblad samt en nyanserad fatkaraktär med inslag av kaffe, kakao samt ceder.

Smakbeskrivning

Nyanserad smak med tydligt rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kaffe, kakao, ceder, lagerblad och tobak.

Producent

Château Boutisse är en familjeägd producent som började sin historia när Xavier Milhade, vinmakare och oenolog köpte fastigheten 1996. Xavier’s son Marc tog över egendomen 2005 och såg dess enorma potential med målet att placera Château Boutisse som en av de mest framstående slotten i Saint-Émilion.

Château Boutisse vingård består av 24 hektar vinstockar som sträcker sig över de vackra sluttningarna i Saint-Émilion’s Grand Cru-område. Slottet Château Boutisse är beläget i hjärtat av Saint-Émilion’s vingårdar och på en av de högsta punkterna i Grand-Cru området i kommunen Saint Christophe des Bardes. Med de absolut finaste druvsorterna och de bästa odlingslägena producerar Château Boutisse bland de bästa vinerna i området.

Läs mer och se alla viner från Château Boutisse

UrsprungSaint-Emilion är en stad och kommun öster om Bordeaux i departementet Gironde i regionen Aquitaine i sydvästra Frankrike. Staden som finns på FNs världsarvslista har gett sitt namn åt den berömda omkringliggande vinregionen. Romarna planterade de första vinrankorna under första århundradet e. Kr. Saint-Emilion låg även på vägen som kristna pilgrimer tog som skulle till Santiago de Compostela och sedan 1000-talet finns en mängd kyrkor, kloster och hospicer uppförda. I regionen framställs enbart röda viner som framförallt görs av druvsorten merlot. Övriga vanliga sorter är cabernet franc och cabernet sauvignon. Saint-Emilion sin egen klassificering som började gälla 1955 och uppdateras då och då. Klassificeringen har tre nivåer: Premier grand cru classé A Premier grand cru classé B Grands crus classé Under klassificeringen finns också Saint-Emilion Grand cru (utan ordet "classé" på slutet) och under den Saint-Emilion (utan tillägg av "Grand cru").
Läs mer och se alla viner från Saint-Emilion

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!