Château Coucheroy

Château Coucheroy

129 kr (nr. 4136) Vitt vin Bordeaux, Frankrike

Frisk vit Bordeaux gjord på 100% Sauvignon Blanc från välkända producenten André Lurton.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Sauvignon Blanc
Årgång 2013
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent André Lurton

Innehållet

Smakbeskrivning Mycket frisk och nyanserad smak med fatkaraktär och runda fruktiga dofter av gröna äpplen och svartvinbärsblad. Fräscha smakinslag av mogna citrusfrukter, vanilj, bivax och gula plommon.
Passar till Château Coucheroy passar mycket väl till smakrika rätter av kyckling, fisk eller skaldjur. Prova tillsammans med helstekt kryddig kyckling med primörer och örtsås eller fiskgryta fylld med havets läckerheter såsom: torsk, lax, musslor och räkor - smaksätt gärna grytan med lite paprika och chili.

Om André Lurton

”Jag är en dedikerad vinmakare som har sökt efter de bästa markerna för vinodling i Bordeaux i över sextio år. För att producera de mest enastående vinerna övervakar jag personligen arbetet i mina vingårdar, liksom alla stadier av produktionen som består av en kombination av traditionell expertis och den senaste tekniken. Mitt namn på etiketten garanterar en oklanderlig kvalitet, som är erkänd runt om i världen. ”
– André Lurton

André Lurton är ett familjeföretag och producenten är namngiven efter grundaren själv, André Lurton. André Lurton är en mycket välkänd och en av de mest anrika producenterna i Bordeaux. Les Vignobles André Lurton är en av de största vingårdarna i Bordeaux med hela 640 hektar vinstockar i sina ägor. Vignobles André Lurton äger slotten: Château Bonnet, Château Couhins-Lurton, Château La Louvière, Château Rochemorin, Château de Cruzeau och Château de Barbe Blanche.

André Lurton är väl medvetna om sitt miljöansvar som en stor aktör inom vinindustrin och närheten från vingårdarna till staden Bordeaux ställer ytterligare miljökrav på producenten. Genom att minska energiförbrukningen, sortera sitt avfall, hela tiden arbeta för att förbättra odlingstekniken och genom att prioritera hälsa och säkerhet hos sina anställda uppnådde dem redan 2011 miljöcertifieringen ISA 14001.

Om Bordeaux, Frankrike

Bordeaux, beläget i västra Frankrike brukar jämte Bourgogne anses ge världens främsta röda kvalitetsviner och är ett av världens mest kända vindistrikt, kännetecknat av sina tusentals châteaun. Regionens vinhistoria sträcker sig ända tillbaka till 48 e.Kr. då romarna började anlägga vinodlingar längs floden Gironde som ger perfekta förutsättningar för vinodling. Vinerna tillverkas ofta på en blandning av druvor och är kända för att vara mycket lagringsdugliga. Bland de blå druvorna dominerar Cabernet Sauvignon och Merlot och bland de vita Sauvignon Blanc, Sémillon och Muscadelle.