Château La Louvière Blanc 2008

Château La Louvière Blanc 2008

249 kr (nr. 90123) Vitt vin Pessac-Léognan, Bordeaux, Frankrike

Efter 12 månader på ekfat och flera års lagring på flaska lanseras nu denna mycket exklusiva vita Bordeaux från anrika och välkända producenten André Lurton. Ett fylligt, nyanserat, torrt vin med stor komplexitet och tydlig karaktär av rostade ekfat. Vinet går utmärkt att avnjutas genast men har även stor lagringspotential och kommer utvecklas fint vid flera års ytterligare lagring. André Lurton arbetade i över tjugo år för ett erkännande av Pessac-Léognan som en egen appellation vilket 1987 blev till verklighet. Château La Louvière är ett skolboksexempel på ett premium vin från just denna region, Pessac-Léognan.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 85% Sauvignon Blanc, 15% Sémillon
Årgång 2008
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Nyhet 18 oktober 2019
Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Hållbart företagande
Begränsat parti Ja
Producent André Lurton

Innehållet

Smakbeskrivning Generöst och fruktigt med eleganta inslag av mineral, blommor, tropiska frukter, citron- och apelsinskal. Fin och välbalanserad rostad ekfatskaraktär efter 12 månader på ekfat (varav 30% på helt nya fat). Fylligt med aningen utvecklad frukt och ett uppfriskande samt fruktigt avslut som ligger kvar länge i gommen.
Passar till Vinet kan avnjutas som sällskapsdryck och passar även med såväl enklare rätter som ugnsrostad kyckling med primörer som till perfekt tillagad lax och seabream smaksatta med lime och dill. Passar också väldigt bra till en måltid bestående av flera små spanska delikatesser såsom havskräftor, friterad bläckfisk, oliver och grillade grönsaker.
Lagringspotential Vinet går utmärkt att avnjutas genast men har även stor lagringspotential och kommer utvecklas fint vid flera års ytterligare lagring.

Om André Lurton

”Jag övervakar personligen arbetet i mina vingårdar och deltar själv i produktionen som består av en kombination av traditionell och modern teknik. Mitt namn på etiketten är en garanti för en kvalitet som är känd runt om i världen.” – André Lurton.

André Lurton är ett familjeföretag och producenten är namngiven efter grundaren själv, André Lurton. André Lurton är en av de mest anrika producenterna i Bordeaux och en av de största vingårdsägarna med hela 640 hektar vinstockar spritt över sex prestigefyllda Bordeaux appellationer. Företaget äger slotten: Château Bonnet, Château Couhins-Lurton, Château La Louvière, Château de Rochemorin, Château de Cruzeau och Château de Barbe Blanche.

André Lurton är en föregångare inom hållbarhet och blev redan 2011 certifierade enligt  miljöcertifieringen ISo 14001. År 2017 blev man certifierad i enlighet med  HVE (Haute Valeur Environnementale), den strängaste miljöcertifieringen inom jordbrukssektorn. Det krävdes sex år av hårt arbete och 1,2 miljoner Euro i investeringar.