Château La Louvière

Château La Louvière

249 kr (nr. 99008) Vitt vin Pessac-Léognan, Bordeaux, Frankrike

Efter 12 månader på ekfat och flera års lagring på flaska lanseras nu denna mycket exklusiva vita Bordeaux från anrika och välkända producenten André Lurton. Fylligt, torrt vin med stor komplexitet och imponerande karaktär. Vinet går utmärkt att avnjutas genast men har även stor lagringspotential och kommer utvecklas fint vid flera års ytterligare lagring. André Lurton arbetade i över tjugo år för ett erkännande av Pessac-Léognan som en egen appellation vilket 1987 blev till verklighet. Château La Louvière är ett skolboksexempel på ett premium vin från just denna region, Pessac-Léognan.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 90% Sauvignon Blanc, 10% Sémillon
Årgång 2012
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Nyhet 1 februari 2019
Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Begränsat parti Ja
Producent André Lurton

Innehållet

Smakbeskrivning Generöst och fruktigt med eleganta inslag av mineral, blommor, tropiska frukter, citron- och apelsinskal. Fin och välbalanserad rostad ekfatskaraktär efter 12 månader på ekfat (varav 50% på helt nya fat). Fylligt med aningen utvecklad frukt och ett uppfriskande samt fruktigt avslut som ligger kvar länge i gommen.
Passar till Vinet kan avnjutas som sällskapsdryck och passar även med såväl enklare rätter som ugnsrostad kyckling med primörer som till perfekt tillagad lax och seabream smaksatta med lime och dill. Passar också väldigt bra till en måltid bestående av flera små spanska delikatesser såsom havskräftor, friterad bläckfisk, oliver och grillade grönsaker.
Lagringspotential Vinet går utmärkt att avnjutas genast men har även stor lagringspotential och kommer utvecklas fint vid flera års ytterligare lagring.

Om André Lurton

”Jag är en dedikerad vinmakare som har sökt efter de bästa markerna för vinodling i Bordeaux i över sextio år. För att producera de mest enastående vinerna övervakar jag personligen arbetet i mina vingårdar, liksom alla stadier av produktionen som består av en kombination av traditionell expertis och den senaste tekniken. Mitt namn på etiketten garanterar en oklanderlig kvalitet, som är erkänd runt om i världen. ”
– André Lurton

André Lurton är ett familjeföretag och producenten är namngiven efter grundaren själv, André Lurton. André Lurton är en mycket välkänd och en av de mest anrika producenterna i Bordeaux. Les Vignobles André Lurton är en av de största vingårdarna i Bordeaux med hela 640 hektar vinstockar i sina ägor. Vignobles André Lurton äger slotten: Château Bonnet, Château Couhins-Lurton, Château La Louvière, Château Rochemorin, Château de Cruzeau och Château de Barbe Blanche.

André Lurton är väl medvetna om sitt miljöansvar som en stor aktör inom vinindustrin och närheten från vingårdarna till staden Bordeaux ställer ytterligare miljökrav på producenten. Genom att minska energiförbrukningen, sortera sitt avfall, hela tiden arbeta för att förbättra odlingstekniken och genom att prioritera hälsa och säkerhet hos sina anställda uppnådde dem redan 2011 miljöcertifieringen ISA 14001.