Vegan
Eko

Pierre Chavin Astria Cabernet Sauvignon

Art.nr 6610
Rött vin
Frankrike

Producenten Pierre Chavins stora passion är att ta fram alternativ till vin med lägre alkoholhalt eller helt utan alkohol, för att erbjuda kunden en lättare njutning utan att förlora något… Läs mer

69 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 5,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor 100% Cabernet Sauvignon
  • Årgång Ej angivet
  • Producent Chavin
  • Ursprung Frankrike

Om vinet

Producenten Pierre Chavins stora passion är att ta fram alternativ till vin med lägre alkoholhalt eller helt utan alkohol, för att erbjuda kunden en lättare njutning utan att förlora något av smakupplevelsen. Astria är ett fruktigt ekologiskt rött lågalkoholsvin gjort på den svartvinbärsdoftande cabernet sauvignon-druvan. Vinets mörk- och rödbäriga karaktär i samspel med örtighet och lakrits gör det till ett bra alternativ som sällskapsdryck men även som passande dryck till rätter av fläsk eller lamm. Lite kuriosa är att druvorna till vinet skördas nattetid, då temperaturerna är svalare och druvorna således behåller sin fräschör bättre. Detta är ett vanligt förekommande skördesätt i varmare vinområden.

Smakbeskrivning

Fruktig smak med inslag av svarta vinbär, jordgubbar, örter och sötlakrits.

Producent

Chavin är en vinproducent från södra Frankrike som står för kvalitetsviner av ursprungstypisk karaktär. I portföljen finns både flera olika typer av vin samt alkoholfria alternativ. Bakom producenten Chavin står en kvinna, Mathilde Boulachin, en av få kvinnor i Frankrike att vara både grundare och VD för ett vinföretag. Chavin har hyllats under många år och har bland annat utsetts till Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Läs mer och se alla viner från Chavin

UrsprungFrankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.
Läs mer och se alla viner från Frankrike

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!