Nyhet
Vegan

Chavin Rosé Méditerranée

Art.nr 55843
Rosévin
Frankrike

För dig som gillar ljusa, torra och friska roséviner lanseras nu en helt ny rosé från södra Frankrike! Chavin Rosé Méditerranée kommer från den sydfranska producenten Chavin som ligger bakom… Läs mer

89 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,5 g/100 ml g/100ml
  • Druvor 60% Grenache, 30% Cinsault, 10% Syrah
  • Årgång 2022
  • Producent Chavin
  • Ursprung Frankrike

Utmärkelser

Om vinet

För dig som gillar ljusa, torra och friska roséviner lanseras nu en helt ny rosé från södra Frankrike! Chavin Rosé Méditerranée kommer från den sydfranska producenten Chavin som ligger bakom några av Sveriges mest köpta och omtyckta roséviner från Provence. För det överkomliga priset 89 kr får du ett bärigt och fruktigt vin med inslag av vildhallon, blodgrape, persika och örter. Vinet kommer i en stilren flaska med snygg minimalistisk etikett. Finns nu att beställa till ditt närmsta Systembolag – Artnr 55843!

Efter att de populära rosévinerna från Côtes de Provence signerade Chavin nu funnits på den svenska marknaden i hela 11 år är vi glada att kunna presentera ett helt nytt rosévin som går i liknande stil: Chavin Rosé Méditerannée.

Vinet är gjort på de klassiska rosédruvorna Grenache, Cinsault och Syrah som fått mogna i den värmande solen längst medelhavskusten, precis som namnet på vinområdet Méditerannée antyder. Området sträcker sig över både Provence och delar av södra Rhônedalen. Druvorna får svalka genom havsbrisar och odlingslägen vid de franska alpernas fötter.

Chavin leds av den kvinnliga superentreprenören Mathilde Boulachin, VD och grundare, som idag säljer vin till över 64 länder. Mathilde växte upp i Champagne, vilket gett henne unika insikter om hur ett riktigt bra vin ska smaka.

Är du nyfiken att prova rosévinet som präglas av många års erfarenhet och som för tankarna till franska Medelhavet? Dessutom för det förmånliga priset 89 kr? Vinet finns att beställa på Systembolaget.se och levereras fraktfritt till din närmsta butik.

Smakbeskrivning

Ljus, torr och frisk rosé med bäriga och fruktiga smaker av vildhallon, blodgrape, persika och örter.

Producent

Chavin är en vinproducent från södra Frankrike som står för kvalitetsviner av ursprungstypisk karaktär. I portföljen finns både flera olika typer av vin samt alkoholfria alternativ. Bakom producenten Chavin står en kvinna, Mathilde Boulachin, en av få kvinnor i Frankrike att vara både grundare och VD för ett vinföretag. Chavin har hyllats under många år och har bland annat utsetts till Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Läs mer och se alla viner från Chavin

UrsprungFrankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.
Läs mer och se alla viner från Frankrike

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!