Vegan
Eko

Chavin Côtes de Provence Rosé Organic

Art.nr 2816
Rosévin
Frankrike, Côtes de Provence

Chavin Provence rosé kommer i en elegant ljusrosa box som speglar dess klassiska sydfranska ursprung Provence. Provence är känt för sin extravaganta livsstil i solen och de därtill passande eleganta… Läs mer

289 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12,5%
  • Förpackning Box 2000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor 60% Grenache, 20% Cinsault, 20% Syrah
  • Årgång 2022
  • Producent Chavin
  • Ursprung Frankrike, Côtes de Provence

Utmärkelser

Om vinet

Chavin Provence rosé kommer i en elegant ljusrosa box som speglar dess klassiska sydfranska ursprung Provence. Provence är känt för sin extravaganta livsstil i solen och de därtill passande eleganta premium roséviner i ljus färg. Vinet är gjort på de blåa druvorna grenache, cinsault och syrah. Vinmakare Fabien Gross ser till att druvskalen separeras kort efter pressning från musten för att ge vinets dess eftertraktade ljust rosa färg. Färgen återspeglas i vinets stil som är frisk och bärig med inslag av nyplockade smultron, färska örter, röda vinbär och blodgrapefrukt. Vinet är ekologiskt, veganvänligt, kommer i en praktisk 2-liters box och är ett utmärkt val som sällskapsdryck eller till somriga maträtter.

Smakbeskrivning

Ett torrt friskt rosévin med en ungdomlig smak med inslag av smultron, röda vinbär, örter och
hallon.

Producent

Chavin är en vinproducent från södra Frankrike som står för kvalitetsviner av ursprungstypisk karaktär. I portföljen finns både flera olika typer av vin samt alkoholfria alternativ. Bakom producenten Chavin står en kvinna, Mathilde Boulachin, en av få kvinnor i Frankrike att vara både grundare och VD för ett vinföretag. Chavin har hyllats under många år och har bland annat utsetts till Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Läs mer och se alla viner från Chavin

UrsprungI Provence är klimatet generellt varmt och soligt. Området är ganska bergigt med magra jordar. Egendomen ligger i Var-distriktet som bland annat omsluter vinregionen Côtes de Provence.
Läs mer och se alla viner från Côtes de Provence

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!