Vegan
Eko

Pierre Chavin Organic Côtes de Provence Rosé

Art.nr 74125
Rosévin
Frankrike, Provence

Topproducenten Pierre Chavin äger egna vingårdar och fungerar även som en så kallad negociant som producerar vin av köpta druvor. Så kan de erbjuda ett brett sortiment av bästa viner… Läs mer

129 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor 60% Grenache, 20% Cinsault, 20% Syrah
  • Årgång 2022
  • Producent Chavin
  • Ursprung Frankrike, Provence

Utmärkelser

Om vinet

Topproducenten Pierre Chavin äger egna vingårdar och fungerar även som en så kallad negociant som producerar vin av köpta druvor. Så kan de erbjuda ett brett sortiment av bästa viner från olika områden i Frankrike. Just Provence är känt för sin extravaganta livsstil i solen och de därtill passande eleganta premium roséviner i ljus färg. Chavins rosévin är gjort på de blåa druvorna grenache, cinsault och syrah. Vinmakare Fabien Gross ser till att druvskalen separeras kort efter pressning från musten för att ge vinets dess eftertraktade ljust rosa färg. Färgen återspeglas i vinets eleganta stil som är frisk och bärig med inslag av nyplockade smultron, färska örter, röda vinbär och blodgrapefrukt. Vinet är ekologiskt, veganvänligt, kommer i en elegant Provence-formad flaska och är det givna valet som sällskapsdryck eller till somriga maträtter.

Pierre Chavin Côtes de Provence har mottagit medalj i vintävlingen Vinordic Wine Challenge i Stockholm 2019 och 2020!

Smakbeskrivning

Ett friskt rosévin med toner av röda vinbär, jordgubbar, blodapelsin och örter.

Producent

Chavin är en vinproducent från södra Frankrike som står för kvalitetsviner av ursprungstypisk karaktär. I portföljen finns både flera olika typer av vin samt alkoholfria alternativ. Bakom producenten Chavin står en kvinna, Mathilde Boulachin, en av få kvinnor i Frankrike att vara både grundare och VD för ett vinföretag. Chavin har hyllats under många år och har bland annat utsetts till Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Läs mer och se alla viner från Chavin

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!