Utgått

Côtes du Roussillon Maison Bonjour

Art.nr 78089
Rött vin
Frankrike, Côtes du Roussillon

Côtes du Roussillon är inte lika känt som sin granne Languedoc men området är lite av södras Frankrikes oupptäckta skatt. Här kan man fortfarande hitta viner av hög kvalitet till… Läs mer

59 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 14,5%
  • Förpackning Flaska 1000 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,2 g/100ml
  • Druvor 33% Syrah 33% Carignan 33% Grenache noir
  • Årgång 2019
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Frankrike, Côtes du Roussillon

Om vinet

Côtes du Roussillon är inte lika känt som sin granne Languedoc men området är lite av södras Frankrikes oupptäckta skatt. Här kan man fortfarande hitta viner av hög kvalitet till en liten peng och det är kanske därför området har utsetts till Årets Vinort 2020 och 2021 av Föreningen Munskänkarna.

Den eleganta Maison Bonjour Côtes du Roussillon återspeglar sitt ursprung då den har en örtig doft med inslag av mörk frukt. I smaken känner man av det soliga klimatet med toner av björnbär, mörka körsbär och vildhallon som även här möts av en kryddig ton av svartpeppar. Vinerna från AOP Côtes de Roussillon är kända för sin eleganta, fylliga och fruktiga smak med en låg sockerhalt. Vinet är gjort på en jämn fördelning av druvorna Syrah, Carignan och Grenache noir. Detta gör vinet till ett utmärkt matvin som passar till de flesta rätter. Allra bäst är det till något så franskt och klassiskt som en entrecote med en örtig bearnaise. Serveras antingen med en fransk krämig ratatouille eller med krispiga pommes frites.

Smakbeskrivning

I smaken känner man av det soliga klimatet med toner av björnbär, mörka körsbär och vildhallon som även här möts av en kryddig ton av svartpeppar.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!