Gran Anciano

Art.nr 4686
Rött vin
Spanien, DO Valdepeñas

Elegant och traditionellt vin från hjärtat av Spanien – tillverkat av den familjeägda producenten Bodegas Navalon. Druvorna har plockats vid perfekt mognad i början av September och vinet har sedan… Läs mer

61 krKöp på Systembolaget

Fakta

Om vinet

Elegant och traditionellt vin från hjärtat av Spanien – tillverkat av den familjeägda producenten Bodegas Navalon. Druvorna har plockats vid perfekt mognad i början av September och vinet har sedan lagrats i sex månader på en mix av amerikanska och franska ekfat.

Resultatet är ett moget, runt och komplext vin med inslag av mörka körsbär, plommon, peppar och vanilj. Går bra att dricka som det är eller till klassiska spanska tapas, kötträtter på lamm och nöt eller till smakrika hårda ostar.

Smakbeskrivning

Moget, runt och komplext vin med inslag av mörka körsbär, plommon, peppar och vanilj

Producent

Bodegas Navalon är omringad av de gamla vingårdarna DO Valdepeñas i hjärtat av Spanien. Familjen har i över flera generationer haft en stor passion för traditionell vintillverkning. Bodegas Navalon grundades ursprungligen i början på 20-talet av Don Juan Sànchez, en markägare som bestämde sig för att börja tillverka sina egna viner.

Läs mer och se alla viner från Bodegas Navalon

Producent

Guy Anderson Wines har specialiserat sig på att ta fram en lång rad europeiska toppviner som rönt stora framgångar över hela världen.

Läs mer och se alla viner från Guy Anderson Wines

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!