Utgått

Gran Familia Crianza

Art.nr 2084
Rött vin
Spanien

Gran Familia Crianza är ett fruktigt och precis lagom fylligt vin från Katalonien i nordöstra Spanien. Den lokala druvsorten Garnacha ger jordgubbsdoftande frukt, medan Syrah har gett plommontoner och en… Läs mer

49 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor 50% Syrah, 50% Garnacha
  • Årgång 2015
  • Producent Guy Anderson Wines
  • Ursprung Spanien

Om vinet

Gran Familia Crianza är ett fruktigt och precis lagom fylligt vin från Katalonien i nordöstra Spanien. Den lokala druvsorten Garnacha ger jordgubbsdoftande frukt, medan Syrah har gett plommontoner och en fin kryddighet. Vinet är Crianzalagrat, vilket i Katalonien innebär minst två år varav minst sex månader på ekfat. Gran Familia är ett riktigt husvin, ett vin du alltid kan ha hemma och som passar till det mesta. Från plockmat till pizza, och gärna till en smakrik paella!

Smakbeskrivning

Ett välbalanserat och medelfylligt friskt vin med tydlig smak av körsbär, hallon och blommor. Vinet har även inslag av kryddor, ljus choklad, vanilj och rostad kokosnöt från 6 månaders ekfatslagring.

Producent

Guy Anderson Wines har specialiserat sig på att ta fram en lång rad europeiska toppviner som rönt stora framgångar över hela världen.

Läs mer och se alla viner från Guy Anderson Wines

UrsprungSpanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet - kalla vintrar och mycket varma torra somrar.
Läs mer och se alla viner från Spanien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!