Heirloom Vineyards King’s Garden

Heirloom Vineyards King’s Garden

119 kr (nr. 6526) Rött vin McLaren Vale, South Australia, Australien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Rött fruktigt vin från södra Australien

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Shiraz, Grenache, Mourvédre
Årgång 2016
Alkoholhalt 14,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Producent Heirloom Vineyards

Innehållet

Smakbeskrivning Nyanserad och mycket fruktig smak med rostad fatkaraktär. Tydliga inslag av svarta vinbär, blåbär, plommon, fikon och örter. Fin avslutning av mynta, choklad och peppar.
Passar till Passar till smakrika rätter av nöt eller lamm tillsammans med ugnsrostad potatis, gärna en smörbaserad sås; till exempel en beurre rouge. Passar även utmärkt att servera till en smakfull vegetarisk rätt såsom en mustig linsgryta.

Om Heirloom Vineyards

Heirloom Vineyards grundades 2000 av en ung ambitiös vinmakar-student och en gammal vinrecensent. Av detta följde en kärlekshistoria innefattande två löften: Att bevara det bästa av traditionen, den gamla vinvärlden och de unika gamla vingårdarna och att samtidigt bemästra de bästa skördarna och samtidigt ta hänsyn till principerna för organiskt och biodynamiskt jordbruk. Sju långa årgångar av försök och misstag krävdes innan Heirloom Vineyards kunde göra ett vin som var tillräckligt bra för hålla sina löften och föra vidare vinet till kommande generationer.

Om McLaren Vale, South Australia, Australien

Med sitt behagliga medelhavsklimat, närhet till kusten och rika kulturliv så är det lätt att trivas i McLaren Vale. Redan 1838 planterades det vingårdar här och numera kan nästa ett hundratal vinproducenter kalla dalen för hem. Här odlas framförallt Shiraz och Cabernet Sauvignon, men även Grenache, Mourvédre och Tempranillo finns representerat.