Utgått

Il Barone Amarone

Art.nr 51026
Rött vin
Italien, Valpolicella

Bäst prisad Amarone – dessutom 1 liter! Il Barone Amarone – ett mjukt, fylligt och kraftfullt årgångsvin från Valpolicella i Italien – Med den högsta kvalitetsmärkningen DOCG. Finns att beställa… Läs mer

149 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 15%
  • Förpackning Flaska 1000 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,3 g/100ml
  • Druvor Corvina, Rondinella
  • Årgång 2018
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Italien, Valpolicella

Om vinet

Bäst prisad Amarone – dessutom 1 liter! Il Barone Amarone – ett mjukt, fylligt och kraftfullt årgångsvin från Valpolicella i Italien – Med den högsta kvalitetsmärkningen DOCG. Finns att beställa på Systembolaget.

”Här görs många kvalitetsviner där den främsta är Amarone”

Området Valpolicella i norra Italien är en av landets främsta vinregioner. Här görs många kvalitetsviner där den främsta är Amarone. De kraftfulla och smakrika Amarone-vinerna är för många ett självklart val när man vill lyxa till det, den fylliga smaken uppskattas av många. Smaken kommer från att man efter skörden torkar druvorna innan de varsamt pressas. Smaken blir därför mycket koncentrerad med inslag av körsbär, plommon och choklad. Il Barone Amarone har därefter lagrats hela tre år på fat vilket ger silkeslena tanniner och en mjuk eftersmak.

Tack vare den generösa 1 liters buteljen räcker Il Barone Amarone till hela middagen. Den fylliga smaken gör sig utmärkt till en charkbricka med ostar, lufttorkad skinka och tapenade. Men även till en nygrillad entrecote med sötpotatispommes. Och såklart till en chokladbit efter maten.

De storsäljande vinerna från Il Barone genomsyras av värdeorden tradition, hållbarhet och god kvalitet för pengarna. Ambitionen är att varje vin, vare sig det är rött, vitt eller rosé, ska erbjuda bästa möjliga kvalitet utan att behöva kosta mer än nödvändigt. Vinerna fungerar bra tillsammans med mat men var och en av vinerna fungerar också utmärkt på egen hand. Il Barone, ett säkert kort och ett vin för alla tillfällen, helt enkelt.

Smakbeskrivning

Mycket koncentrerad med inslag av körsbär, plommon och choklad. Il Barone Amarone har lagrats hela tre år på fat vilket ger silkeslena tanniner och en mjuk eftersmak.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungValpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.
Läs mer och se alla viner från Valpolicella

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!