Utgått
Vegan

Il Barone Prosecco

Art.nr 79741
Prosecco
Italien, DOC Prosecco

En Prosecco för alla tillfällen! Storsäljaren Il Barone känner du säkert igen då den finns på både rött-, vitt- och rosé-box, samt som Cava. Il Barone Prosecco är en klassisk… Läs mer

81 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 11%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Champagnekork
  • Sockerhalt 1,1 g/100ml
  • Druvor Glera
  • Årgång Ej angivet
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Italien, DOC Prosecco

Om vinet

En Prosecco för alla tillfällen! Storsäljaren Il Barone känner du säkert igen då den finns på både rött-, vitt- och rosé-box, samt som Cava. Il Barone Prosecco är en klassisk Prosecco till ett bra pris. Den torra, fruktiga och ungdomliga smaken gör att vinet passar perfekt som mingelvin, gärna med en jordgubbe i glaset, och även till lättare rätter på fisk och skaldjur eller till en somrig sallad.

Smakbeskrivning

Torr, fruktig och ungdomlig smak med inslag av päron, honungsmelon och citrus.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungDen 1 augusti 2009 blev Prosecco en egen DOC vilket innebar att kontrollerna skärptes. Områdena Veneto och Friuli Venezia Giulia är tvingade att svara för den geografiska härkomsten av vinet. Här återfinns också landets mest aktade DOC för vita viner. Anledningen till att det produceras vita viner av hög kvalitet i dessa områden är det tempererade klimatet och för Friuli Venezia Giulia också de magra jordarna som gör att druvorna får kämpa extra hårt för sin mognad.
Läs mer och se alla viner från DOC Prosecco

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!