Il Grappolo Naturalmente

Il Grappolo Naturalmente

69 kr (nr. 75111) Rött vin Apulien, Italien

NU LANSERAS ett ärligt rött vin från Italien! Il Grappolo -En klassisk smakrik karaktär OCH ett naturligare vin utan tillsatt svavel och smaktillsatser. Istället för att förhålla sig till en traditionell vinproduktion har vinmakaren Marco Flaco velat göra annorlunda för att spegla vinets sanna smak. En naturligare process för ett naturligare vin helt enkelt, allt tillverkat i harmoni med naturen på 100% ekologiska druvor. Resultatet? Ett RENT vin med edge utan konserveringsmedel!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 55% Negroamaro, 35% Montepulciano, 10% Lambrusco
Årgång 2018
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,33 g/100ml
Märkningar Ekologiskt vin
Vegan Friendly
Producent Casa Vinicola Botter

Innehållet

Smakbeskrivning Il Grappolo är ett ungt vin med en naturligt låg sockerhalt och en framträdande syra med smaker av friska körsbär, mörka bär och inslag av färska örter.
Passar till Vinet passar utmärkt till goda italienska charkuterier i gott sällskap eller när du vill inspireras av Italien till middagen och bjuda på smörstekta gnocchi med salvia.

Om Casa Vinicola Botter

Casa Vinicola Botter har sitt säte i Fossalta di Piave i närheten av Venedig och har producerat vin i flera generationer.

Om Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Nero d’Avola och Negroamaro.