Utgått
Vegan

King’s Bay Pinot Noir

Art.nr 78767
Rött vin
Nya Zeeland

King’s Bay Pinot Noir från Nya Zeeland! Nya Zeeland har länge varit känt för sina vita viner på främst Sauvignon Blanc, men nu är det dags att välkomna den nya… Läs mer

79 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,2 g/100ml
  • Druvor 100% Pinot Noir
  • Årgång 2019
  • Producent Icon Wines
  • Ursprung Nya Zeeland

Om vinet

King’s Bay Pinot Noir från Nya Zeeland! Nya Zeeland har länge varit känt för sina vita viner på främst Sauvignon Blanc, men nu är det dags att välkomna den nya stora trenden på rödvinssidan, Pinot Noir. King’s Bay Pinot Noir har en fatlagrad och exklusiv stil och smakar fruktigt av jordgubbar och hallon med inslag av nougat och vanilj.

Smakbeskrivning King’s Bay Pinot Noir är ett generöst, elegant vin med rubinröd färg som bjuder på en härlig smak av solmogna jordgubbar och hallon. Vinet har legat på franska ekfat i 10 månader vilket ger det en välintegrerad fatkaraktär med avslutande toner av nougat och vanilj

ProducentIcon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden. Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.
Läs mer och se alla viner från Icon Wines

UrsprungNya Zeeland har både väldens östligaste vindistrikt, Gisborne på Nordön, och världens sydligaste vingårdar, i Central Otago på Sydön. Nya Zeeland består av två stora öar: den varmare nordön och den svalare sydön och ett antal mindre öar.
Läs mer och se alla viner från Nya Zeeland

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!