P.Lex Piemonte DOC Barbera

P.Lex Piemonte DOC Barbera

125 kr (nr. 79533) Rött vin Piemonte

Nu fortsätter succén med P.Lex viner från Piemonte! Från hjärtat av norra Italien kommer nu en exklusiv nyhet signerad Petter Alexis. PIEMONTE DOC BARBERA består av 100% handplockade Barberadruvor från Piemonte, Italien.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Barbera
Årgång 2018
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Nyhet 25 februari 2020
Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,15 g/100ml
Producent P.LEX, Terre Del Barolo

Innehållet

Passar till Petter tycker att Barbera är ett av de bästa vinerna till en schysst pizza med mycket ost och svamp!

Om P.LEX

P.Lex är viner framtagna mellan artisten och sommelieren Petter och The Wine Team. Genom en kombinerad kunskap och ett stort intresse för vin skapas attraktiva produkter av hög kvalitet.

Om Terre Del Barolo

Terre Del Barolo är belägen i hjärtat av det anrika området Barolo i Piemonte och är en kvalitetsfokuserad producent som odlat viner under namnet Terre Del Barolo sedan 1958.

Terre Del Barolo är ett kooperativ som består av 300 medlemmar som tillsammans har 600 hektar vingårdar. Sedan starten har man haft ett stort fokus på kvalitet i såväl odling som produktion. Kooperativet har vingårdar i några av de bästa lägena i regionen vilket bidrar till den höga kvaliteten på vinerna. Varje enskild vingård i området har sitt unika odlingsläge vilket resulterar i en spännande variation av druvkvalité och de vin som sedan produceras.

I Juni 2014 blev området Langhe i Piemonte en del av UNESCO’s världsarv vilket är en stor ära för de producenter som odlar vin i området, där med Terre del Barolo inkluderat.

Om Piemonte

Piemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.