P.Lex Piemonte DOC Barbera

Art.nr 79533
Rött vin
Italien, Piemonte

P.Lex Piemonte DOC Barbera är det senaste tillskottet bland succén med P.Lex viner från Piemonte! Vinet består av 100% handplockade Barberadruvor och har lagrats på amerikanska såväl som franska ekfat… Läs mer

125 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

Om vinet

P.Lex Piemonte DOC Barbera är det senaste tillskottet bland succén med P.Lex viner från Piemonte! Vinet består av 100% handplockade Barberadruvor och har lagrats på amerikanska såväl som franska ekfat i tre månader. Vinet har tydliga toner av mörka körsbär, plommon och en fin fatkaraktär. P.Lex Piemonte DOC Barbera är framtagen av den kvalitetsfokuserade producenten Terre del Barolo i Piemonte och är signerad sommeliern Petter Alexis Askergren.

ProducentP.Lex är viner framtagna mellan artisten och sommelieren Petter och The Wine Team. Genom en kombinerad kunskap och ett stort intresse för vin skapas attraktiva produkter av hög kvalitet.
Läs mer och se alla viner från P.LEX

ProducentTerre Del Barolo är belägen i hjärtat av det anrika området Barolo i Piemonte och är en kvalitetsfokuserad producent som odlat viner under namnet Terre Del Barolo sedan 1958. Terre Del Barolo är ett kooperativ som består av 300 medlemmar som tillsammans har 600 hektar vingårdar. Sedan starten har man haft ett stort fokus på kvalitet i såväl odling som produktion. Kooperativet har vingårdar i några av de bästa lägena i regionen vilket bidrar till den höga kvaliteten på vinerna. Varje enskild vingård i området har sitt unika odlingsläge vilket resulterar i en spännande variation av druvkvalité och de vin som sedan produceras. I Juni 2014 blev området Langhe i Piemonte en del av UNESCO’s världsarv vilket är en stor ära för de producenter som odlar vin i området, där med Terre del Barolo inkluderat.
Läs mer och se alla viner från Terre Del Barolo

UrsprungPiemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.
Läs mer och se alla viner från Piemonte

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Jag är under 25 år

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!