Eko

P.Lex Rosato Spumante Biologico Brut

Art.nr 77055
RosévinEkologiskt
Italien

P.lex Rosato är ett ekologiskt mousserande rosévin signerat artisten och sommeliern Petter Alexis. Vinet är torrt, friskt och smakrikt med toner av skogshallon, kex och solmogen blodapelsin. Den livligt bubbliga… Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 11,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Champagnekork
  • Sockerhalt 1,1 g/100ml
  • Druvor 60% Montepulciano 40% Sangiovese
  • Årgång Ej angivet
  • Producent Icon Wines, P.LEX
  • Ursprung Italien

Om vinet

P.lex Rosato är ett ekologiskt mousserande rosévin signerat artisten och sommeliern Petter Alexis. Vinet är torrt, friskt och smakrikt med toner av skogshallon, kex och solmogen blodapelsin. Den livligt bubbliga moussen lägger sig runt om i gommen och skapar ytterligare struktur till detta krispigt torra vin. Vinet är gjort på druvorna Montepulciano och Sagiovese. Perfekt som fördrink eller till mat som som sallad eller sushi!

Smakbeskrivning Frisk, fruktig smak med inslag av saftig blodapelsin, skogshallon, kex och djupröda smultron.

ProducentIcon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden. Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.
Läs mer och se alla viner från Icon Wines

ProducentP.Lex är viner framtagna mellan artisten och sommelieren Petter och The Wine Team. Genom en kombinerad kunskap och ett stort intresse för vin skapas attraktiva produkter av hög kvalitet.
Läs mer och se alla viner från P.LEX

UrsprungItalien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.
Läs mer och se alla viner från Italien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!