P.Lex Rosato Spumante Biologico Brut

P.Lex Rosato Spumante Biologico Brut

99 kr (nr. 77055) Rosévin, mousserande vin Italien

Petters krispiga ekologiska rosé brut.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 60% Montepulciano 40% Sangiovese
Alkoholhalt 11,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Champagnekork
Sockerhalt 1,1 g/100ml
Syra 6 g/l
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Icon Wines, P.LEX

Innehållet

Smakbeskrivning Frisk, fruktig smak med inslag av saftig blodapelsin, skogshallon, kex och djupröda smultron.
Passar till Passar utmärkt till kycklingspetts med mango glaze, grillade grönsaker, sallad, fisk, färskostar eller som aperitif. Serveras vid 8-10°C.

Om Icon Wines

Icon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.

Om P.LEX

P.Lex är viner framtagna mellan artisten och sommelieren Petter och The Wine Team. Genom en kombinerad kunskap och ett stort intresse för vin skapas attraktiva produkter av hög kvalitet.

Om Italien

Italien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.