Pazzione Pecorino

Pazzione Pecorino

89 kr (nr. 76816) Vitt vin, lätt & friskt Terre di Chieti, Italien

Friskt och fruktigt vitt vin från Pernilla Wahlgren.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Pecorino
Årgång 2016
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja.
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Friskt och fruktigt vitt vin med smak av päron, citrus och mandarin.
Passar till Enkla rätter som sallader, fisk och skaldjur, vegetarisk pasta och ostar. Serveras vid 8-10°C.

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Terre di Chieti, Italien

Terre di Chieti ligger i Abruzzerna i södra Italien och är ett IGT som står för Indicazione Geografica Tipica, vilket är en kategori av bordsviner från bestämda områden.