Vegan
Eko

Pazzione Organic Red by Pernilla Wahlgren

Art.nr 75208
Rött vin
Italien, Apulien

Pazzione by Pernilla Wahlgren är ett ekologiskt rött vin från Pernilla Wahlgren och The Wine Team. Pazzione har en generös och fruktig smak med toner av mörka bär, mogna körsbär,… Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,7 g/100ml
  • Druvor Negroamaro, Primitivo, Merlot, Sangiovese
  • Årgång 2020
  • Producent Ej angivet
  • Ursprung Italien, Apulien

Om vinet

Pazzione by Pernilla Wahlgren är ett ekologiskt rött vin från Pernilla Wahlgren och The Wine Team. Pazzione har en generös och fruktig smak med toner av mörka bär, mogna körsbär, choklad och örter.
”Jag har valt en blandning av lokala druvsorter för att skapa en medelfyllig stil som passar bra till många olika maträtter. För mig som älskar att laga mat har det varit extra viktigt att ta fram ett vin som passar bra till maten, i maten och efter maten, ett mångsidigt vin helt enkelt! Buon appetite e salute!”

Smakbeskrivning Pazzione by Pernilla Wahlgren har en generös och fruktig smak med toner av mörka bär, mogna körsbär, choklad och örter

UrsprungApulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Negroamaro och Nero di Troia.
Läs mer och se alla viner från Apulien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!