Eko

Pierre Chavin Chardonnay Organic – Selected by Frida Fahrman

Art.nr 50862
Vitt vin
Frankrike, Languedoc-Roussillon

Chavin Chardonnay Organic är ett exklusivt samarbete mellan två framgångsrika kvinnor, Mathilde Boulachin, grundare och vd för den franska vinproducenten Chavin och den svenska entreprenören och influencern Frida Fahrman. Elegant… Läs mer

119 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,3 g/100ml
  • Druvor 100% Chardonnay
  • Årgång 2021
  • Producent Chavin
  • Ursprung Frankrike, Languedoc-Roussillon

Utmärkelser

Om vinet

Chavin Chardonnay Organic är ett exklusivt samarbete mellan två framgångsrika kvinnor, Mathilde Boulachin, grundare och vd för den franska vinproducenten Chavin och den svenska entreprenören och influencern Frida Fahrman. Elegant och ekologiskt vitt vin gjort på 100% chardonnaydruvor från Languedoc i södra Frankrike.

Smakbeskrivning

Vinet bjuder på friska smaker av gula äpplen, tropisk ananas, mango och citrus. Lagringen med franska ekstavar under 4 månader ger vinet trevliga inslag av kryddor, vanilj och en smörig ekfatskaraktär.

Producent

Chavin är en vinproducent från södra Frankrike som står för kvalitetsviner av ursprungstypisk karaktär. I portföljen finns både flera olika typer av vin samt alkoholfria alternativ. Bakom producenten Chavin står en kvinna, Mathilde Boulachin, en av få kvinnor i Frankrike att vara både grundare och VD för ett vinföretag. Chavin har hyllats under många år och har bland annat utsetts till Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Läs mer och se alla viner från Chavin

UrsprungLanguedoc-Roussillon brukar ses som ett sammanhängande område, men det går att skilja dem åt med en gräns dragen mellan Corbières och Côtes du Roussillon-Villages. Languedoc utgör den stora delen av Languedoc-Roussillon, som i sin tur är såväl Frankrikes som världens största vinområde. Lantvinsappellationen Vin de Pays d´Oc omfattar hela Languedoc-Roussillon. Här hittar du i stort sett alla franska druvor som trivs i ett varmt klimat och rött vin dominerar.
Läs mer och se alla viner från Languedoc-Roussillon

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!