Pierre Chavin Organic Chardonnay

Pierre Chavin Organic Chardonnay

159 kr (nr. 6678) Vitt vin Frankrike

Fruktigt vitt vin från södra Frankrike, gjort på 100% Chardonnay! Producerat av välkända producenten Pierre Chavin och kommer i praktisk 1,5 liters box. Smakrikt vin med friska toner av äpple, citrus och efter att 50% av vinet har lagrats på ståltank med franska ekstavar under 4 månader hittar dessutom vi inslag av vanilj i vinet.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Chardonnay
Årgång 2019
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 1500 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Tappkran
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Domaines Pierre Chavin

Innehållet

Smakbeskrivning Fruktigt och smakrikt vitt vin med toner av äpple, citrus och smör. Vinet har även en hint av vanilj från lagringen med franska ekstavar under 4 månader.
Passar till Servera gärna vinet till en svamprisotto med säsongens primörer och saftig ugnsbakad kyckling eller till en ugnsgratinerad hummer toppad med ost.

Om Domaines Pierre Chavin

Domaines Pierre Chavin är en producent som gör kvalitetsviner i många av Frankrikes mest kända vinregioner. Ambitionen för Pierre Chavins vinmakare är att skapa ursprungstypiska viner med en tydlig regional karaktär. Man jobbar alltid i nära samarbete med vinodlarna och visar stor respekt för de lokala vinmakningstraditionerna.

Om Frankrike

Frankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.