Eko

Pierre Chavin Organic Chardonnay

Art.nr 6678
Vitt vin
Frankrike

Chardonnay Cuvée Grande Réserve kommer i en praktisk 1,5 L box i elegant design. Druvorna till vinet odlas enligt ekologiska principer i Languedoc i södra Frankrike. Chardonnay är en populär… Läs mer

185 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Box 1500 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor 100% Chardonnay
  • Årgång 2021
  • Producent Domaines Pierre Chavin
  • Ursprung Frankrike

Utmärkelser

Om vinet

Chardonnay Cuvée Grande Réserve kommer i en praktisk 1,5 L box i elegant design. Druvorna till vinet odlas enligt ekologiska principer i Languedoc i södra Frankrike. Chardonnay är en populär druva som anpassar sig lätt till olika klimat och passar bra för ekfatslagring. Just detta vin gjort på solkysst chardonnay får så en smak av gul och tropisk frukt som gula äpplen, mango och apelsin. Lagringen med fransk ek har gett vinet inslag av kryddor, vanilj och en smörig karaktär. Vinets fylligare stil gör att det vid sidan av fiskrätter även kan serveras till rätter av fågel och fläsk.

Smakbeskrivning

Fruktigt och smakrikt vitt vin med toner av äpple, citrus och smör. Vinet har även en hint av vanilj från lagringen med franska ekstavar under 4 månader.

Producent

Chavin är en vinproducent från södra Frankrike som står för kvalitetsviner av ursprungstypisk karaktär. I portföljen finns både flera olika typer av vin samt alkoholfria alternativ. Bakom producenten Chavin står en kvinna, Mathilde Boulachin, en av få kvinnor i Frankrike att vara både grundare och VD för ett vinföretag. Chavin har hyllats under många år och har bland annat utsetts till Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Läs mer och se alla viner från Domaines Pierre Chavin

UrsprungFrankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.
Läs mer och se alla viner från Frankrike

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!