Pierre Chavin Rosé Pays d’Oc Cuvée Réserve

Art.nr 75735
Rosévin
Frankrike

Precis i tid! Omtyckta Pierre Chavin Rosé på box gör en efterlängtad comeback till rosésäsongen. Pierre Chavin Rosé är ett typiskt sydfranskt ljust rosévin som passar utmärkt till både vårens middagar… Läs mer

225 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 11,5%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,4 g/100ml
  • Druvor Ej angivet
  • Årgång Ej angivet
  • Producent Domaines Pierre Chavin
  • Ursprung Frankrike

Om vinet

Precis i tid! Omtyckta Pierre Chavin Rosé på box gör en efterlängtad comeback till rosésäsongen. Pierre Chavin Rosé är ett typiskt sydfranskt ljust rosévin som passar utmärkt till både vårens middagar och bufféer och har tidigare belönats med toppbetyget 5 av 5! Finns att beställa på Systembolaget för 225kr.

Pierre Chavin Rosé är ett ljust, friskt och aromatiskt torrt rosévin från Pays D’Oc i södra Frankrike. Vinet är ett typiskt sydfranskt rosévin med toner av citrusfrukter, tropiska frukter och fräscha röda sommarbär. Vinets fräschör och elegans återspeglas i den vackra designen på boxen med de dekorativa rosa blommorna.

Rosévin passar utmärkt till både middagar och till buffé, som sällskapsvin eller till maten. Pierre Chavin Rosé passar perfekt till rätter på fisk, lättare kött eller skaldjur. Varför inte till en härlig matig sallad så som en sydfransk sallad niçoise?

Smakbeskrivning Toner av citrusfrukter, tropiska frukter och fräscha röda sommarbär

ProducentDomaines Pierre Chavin är en producent som gör kvalitetsviner i många av Frankrikes mest kända vinregioner. Ambitionen för Pierre Chavins vinmakare är att skapa ursprungstypiska viner med en tydlig regional karaktär. Man jobbar alltid i nära samarbete med vinodlarna och visar stor respekt för de lokala vinmakningstraditionerna.
Läs mer och se alla viner från Domaines Pierre Chavin

UrsprungFrankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.
Läs mer och se alla viner från Frankrike

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!