Vegan

Chavin Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne

Art.nr 2297
Vitt vin
Frankrike

Den franska producenten Chavin har i Chavin Sauvignon Blanc Colombard Gros Manseng tagit fram ett välgjort vitt vin med frisk och fruktig smak. Genom att blanda druvorna Sauvignon blanc, Colombard… Läs mer

89 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 11,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,3 g/100ml
  • Druvor Sauvignon Blanc, Colombard, Gros Manseng
  • Årgång 2022
  • Producent Chavin
  • Ursprung Frankrike

Utmärkelser

Om vinet

Den franska producenten Chavin har i Chavin Sauvignon Blanc Colombard Gros Manseng tagit fram ett välgjort vitt vin med frisk och fruktig smak. Genom att blanda druvorna Sauvignon blanc, Colombard och Gros Manseng har vinet fått en fräsch karaktär som lämpar sig väl till fisk, skaldjur och sallader. Vinet domineras av Sauvignon blanc som ger en grön och tropisk fruktighet med karaktäristiska örtiga inslag. Colombard ger friskhet och grön frukt medan Gros Manseng bidrar med citrusfrukt.

Vinet är certifierat av den franska miljöcertifieringen HVE (Haute Valeur Environnementale) som tilldelas producenter som arbetar hållbart och tar hänsyn till miljön från vinodling till buteljering.

Smakbeskrivning

Vinet har en mycket frisk, aromatisk och fruktig smak med toner av päron, ananas, gröna äpplen, svartvinbärsblad och lime.

Producent

Chavin är en vinproducent från södra Frankrike som står för kvalitetsviner av ursprungstypisk karaktär. I portföljen finns både flera olika typer av vin samt alkoholfria alternativ. Bakom producenten Chavin står en kvinna, Mathilde Boulachin, en av få kvinnor i Frankrike att vara både grundare och VD för ett vinföretag. Chavin har hyllats under många år och har bland annat utsetts till Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Läs mer och se alla viner från Chavin

UrsprungFrankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.
Läs mer och se alla viner från Frankrike

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!