Vegan

Pierre Chavin Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne

Art.nr 2297
Vitt vin
Frankrike

Den franska producenten Pierre Chavin har i Pierre Chavin Sauvignon Blanc Colombard Gros Manseng tagit fram ett välgjort vitt vin med frisk och fruktigt smak. Genom att blanda druvorna Sauvignon… Läs mer

89 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,3 g/100ml
  • Druvor Sauvignon Blanc, Colombard, Gros Manseng
  • Årgång 2021
  • Producent Domaines Pierre Chavin
  • Ursprung Frankrike

Utmärkelser

Om vinet

Den franska producenten Pierre Chavin har i Pierre Chavin Sauvignon Blanc Colombard Gros Manseng tagit fram ett välgjort vitt vin med frisk och fruktigt smak. Genom att blanda druvorna Sauvignon blanc, Colombard och Gros Manseng har vinet fått en fräsch karaktär som lämpar sig väl till fisk och skaldjur. Vinet har en frisk och fruktig smak med toner av fläder, krusbär, gröna äpplen och citrus.

Smakbeskrivning Vinet har en mycket friskt och fruktig smak med toner av fläder, krusbär, gröna äpplen och citrus.

ProducentDomaines Pierre Chavin är en producent som gör kvalitetsviner i många av Frankrikes mest kända vinregioner. Ambitionen för Pierre Chavins vinmakare är att skapa ursprungstypiska viner med en tydlig regional karaktär. Man jobbar alltid i nära samarbete med vinodlarna och visar stor respekt för de lokala vinmakningstraditionerna.
Läs mer och se alla viner från Domaines Pierre Chavin

UrsprungFrankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.
Läs mer och se alla viner från Frankrike

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!