Vegan

Pierre Chavin Sauvignon Blanc Zéro

Art.nr 0
Alkoholfritt
Frankrike

Voilà! Du känner säkert igen det blommiga vinet som år efter år hyllas med fina recensioner. Nu finns vinet även som alkoholfritt! Pierre Chavin Sauvignon Blanc är ett friskt och… Läs mer

79 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 0,0%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 3 g/100ml
  • Druvor Ej angivet
  • Årgång Ej angivet
  • Producent Chavin
  • Ursprung Frankrike

Om vinet

Voilà!

Du känner säkert igen det blommiga vinet som år efter år hyllas med fina recensioner. Nu finns vinet även som alkoholfritt!
Pierre Chavin Sauvignon Blanc är ett friskt och fruktigt vitt vin från södra Frankrike med toner av citrus, tropiska frukter och krusbär. Vinet kan drickas för sig själv som apertif, men passar också bra som till fisk, kyckling eller vegetariskt.

Bakom Pierre Chavin står en kvinna – Mathilde Boulachin – en av få kvinnor i Frankrike att vara VD och grundare av ett vineri. Hon drivs av att skapa eleganta och hållbara viner som andas södra Frankrike. Något hon lyckats med! De alkoholfria vinerna från Pierre Chavin har tidigare serverats på bland annat Nobelfesten.

Finns att beställa på Unbooze.se

Smakbeskrivning

Ett friskt och fruktigt vitt vin från södra Frankrike med toner av citrus, tropiska frukter och krusbär

Producent

Chavin är en vinproducent från södra Frankrike som står för kvalitetsviner av ursprungstypisk karaktär. I portföljen finns både flera olika typer av vin samt alkoholfria alternativ. Bakom producenten Chavin står en kvinna, Mathilde Boulachin, en av få kvinnor i Frankrike att vara både grundare och VD för ett vinföretag. Chavin har hyllats under många år och har bland annat utsetts till Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Läs mer och se alla viner från Chavin

UrsprungFrankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.
Läs mer och se alla viner från Frankrike

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!