Pietro Di Campo Barbera Silenzio

Art.nr 74255
Rött vin
Italien, Piemonte

Pietro Di Campo Barbera Silenzio har en fruktig, bärig och koncentrerad smak och tillsammans med de sammetslena tanninerna är det ett utmärkt val både till charkbrickan som till en krämig… Läs mer

279 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,3 g/100ml
  • Druvor 100% Barbera
  • Årgång 2020
  • Producent Pietro di Campo
  • Ursprung Italien, Piemonte

Om vinet

Pietro Di Campo Barbera Silenzio har en fruktig, bärig och koncentrerad smak och tillsammans med de sammetslena tanninerna är det ett utmärkt val både till charkbrickan som till en krämig pasta eller en smakrik risotto. Visste du att Barbera är en av de få druvorna som passar bra till tomat, en ingrediens som finns i många italienska rätter men som är svår att matcha till vin.

Inte undra på att Barbera går under namnet ”folkets vin” och uppskattas både till vardag, fest och middagar när du vill imponera med det lilla extra.

Smakbeskrivning Behaglig fräsch fruktighet och mjuka tanniner. Medelfylligt och elegant, med fruktig karaktär, frisk eftersmak och dofter av körsbär, plommon och lakrits.

ProducentPietro di Campo är producenten bakom Pietro di Campo Barbera Silenzio och producerar viner på ett urval druvor från regionen Piemonte, Italien.
Läs mer och se alla viner från Pietro di Campo

UrsprungPiemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.
Läs mer och se alla viner från Piemonte

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!