Pietro Di Campo Barbera Silenzio

Art.nr 74255
Rött vin
Italien, Piemonte

Pietro di Campo står för stilrena viner från Piemonte – det bergiga området i nordvästra Italien där vi finner storheter som Barolo och Barbaresco. Till skillnad från just nämnda viner… Läs mer

259 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor 100% Barbera
  • Årgång 2018
  • Producent Pietro di Campo
  • Ursprung Italien, Piemonte

Om vinet

Pietro di Campo står för stilrena viner från Piemonte – det bergiga området i nordvästra Italien där vi finner storheter som Barolo och Barbaresco. Till skillnad från just nämnda viner där Nebbiolo används är Barbera en druva med låg tanninhalt, vilket ger den en mjuk karaktär. Istället bjuder Barbera på en frisk fruktsyra och en saftig fruktighet som för tankarna till sommarbär: färska hallon, körsbär och blåbär. I glaset kan du även hitta en touch av peppar och färska örter. Silenzio Barbera fungerar bra till klassiskt italienska rätter såsom chark, ost och tomatbaserad pasta, men även till fisk! Kanske är det inte så konstigt att vårt grannland Norge tagit vinerna från Pietro di Campo till sitt hjärta. Silenzio Barbera är en storsäljare i Norge, men finns nu även på svenska butikshyllor.

Smakbeskrivning Behaglig fräsch fruktighet och mjuka tanniner. Medelfylligt och elegant, med fruktig karaktär, frisk eftersmak och dofter av körsbär, plommon och lakrits.

ProducentPietro di Campo är producenten bakom Pietro di Campo Barbera Silenzio och producerar viner på ett urval druvor från regionen Piemonte, Italien.
Läs mer och se alla viner från Pietro di Campo

UrsprungPiemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.
Läs mer och se alla viner från Piemonte

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Jag är under 25 år

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!