Sister's Run St Ann's McLaren Vale Grenache

Sister’s Run St Ann’s McLaren Vale Grenache

99 kr (nr. 201201) Rött vin McLaren Vale, South Australia, Australien

Australiensisk nyhet från Sister’s Run gjort på 100% Grenache druvor. St Ann’s McLaren Vale Grenache har fått toppbetyg från Dina Viner Professional – Ett riktigt fynd! Fruktigt rött med dofter av hallon och mullbär och intensiva, eleganta smaker av hallon, blåbär och inslag av kryddor. Vinet har delvis legat på Amerikanska och Franska ekfat under 9 månader vilket gett vinet en subtil och elegant ekfatskaraktär.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Grenache
Årgång 2018
Alkoholhalt 14,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Nyhet 1 mars 2019
Antal/kolli 6
Förslutning Skruvkork
Producent Sister's Run Wine Company

Innehållet

Smakbeskrivning Smakupplevelsen börjar med härliga fruktiga dofter av hallon och mullbär och tydliga inslag av björnbär och peppar. Även smaken är fruktig med eleganta toner av hallon, blåbär och inslag av kryddor från de Franska och Amerikanska ekfaten.
Passar till St Ann’s McLaren Vale Grenache passar utmärkt som sällskapsdryck för den som gillar torra viner och samtidigt uppskattar viner med mycket fruktsmak. Vinet passar bra till en klassisk rätt som färsbiffar med lök tillsammans med potatisstomp och en krämig sås.

Om Sister's Run Wine Company

Sister’s Runs unga begåvade vinmakare heter Elena Brooks och självklart bär hon sina stålhättade kängor dagligen, men hon har alltid ett par högklackade skor redo i bakluckan på bilen. Dessa är dock endast till för nödsituationer. Som när Elena blir inbjuden i sista minuten för att ta emot utmärkelser och priser på vingalor.

Namnet Sister’s Run kom till efter att Elena sent på kvällen efter en sådan gala, mitt under skörden, sparkade av sig sina klackskor och tog på sig sina vanliga kängor. Då ropade kollegorna i vineriet: ”Run Sister Run” och precis där och då skapades idén till producentnamnet.

Stilettklacken och kängan har blivit Sister’s Runs signum.

Sister’s Run Wine Company producerar viner från hela South Australia, till stor del från egna vingårdar men även i nära samarbete med utvalda odlare från några av regionens bästa vingårdslägen.

Om McLaren Vale, South Australia, Australien

Med sitt behagliga medelhavsklimat, närhet till kusten och rika kulturliv så är det lätt att trivas i McLaren Vale. Redan 1838 planterades det vingårdar här och numera kan nästa ett hundratal vinproducenter kalla dalen för hem. Här odlas framförallt Shiraz och Cabernet Sauvignon, men även Grenache, Mourvédre och Tempranillo finns representerat.