Utgått

Sister’s Run St Ann’s McLaren Vale Grenache

Art.nr 201201
Rött vin
Australien, South Australia, McLaren Vale

Australiensisk nyhet från Sister’s Run gjort på 100% Grenache druvor. St Ann’s McLaren Vale Grenache har fått toppbetyg från Dina Viner Professional – Ett riktigt fynd! Fruktigt rött med dofter… Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

Om vinet

Australiensisk nyhet från Sister’s Run gjort på 100% Grenache druvor. St Ann’s McLaren Vale Grenache har fått toppbetyg från Dina Viner Professional – Ett riktigt fynd! Fruktigt rött med dofter av hallon och mullbär och intensiva, eleganta smaker av hallon, blåbär och inslag av kryddor. Vinet har delvis legat på Amerikanska och Franska ekfat under 9 månader vilket gett vinet en subtil och elegant ekfatskaraktär.

Smakbeskrivning Smakupplevelsen börjar med härliga fruktiga dofter av hallon och mullbär och tydliga inslag av björnbär och peppar. Även smaken är fruktig med eleganta toner av hallon, blåbär och inslag av kryddor från de Franska och Amerikanska ekfaten.

ProducentSister’s Run Wine Company producerar viner från hela South Australia. Sister’s Runs unga begåvade vinmakare heter Elena Brooks och hennes vision är att göra bästa möjliga viner på druvor både från egna gårdar och från familjeägda, noga utvalda, odlare i några av regionens bästa vingårdslägen.  Hon eftersträvar alltid extra syrafräschör och elegans i sina viner för att göra dem ännu bättre i kombination med mat. Sister’s Runs logotyp, en arbetsstövel och en högklackad sko, kom till eftersom Elena själv alltid går med arbetsstövlar om dagarna – men också har ett par höga klackar inom nära räckhåll i farstun för ”nödsituationer”, som att hon blir inbjuden i sista minuten en vingala eller för att ta emot någon utmärkelse. Namnet Sister’s Run kom till efter att Elena sent på kvällen efter en sådan gala, mitt under skörden, sparkade av sig sina klackskor och tog på sig sina vanliga kängor. Då ropade kollegorna i vineriet: ”Run Sister Run” och precis där och då skapades idén till producentnamnet. Logotypen symboliserar också tydligt Elena Brooks filosfi: arbeta hårt men också ha kul och njuta på vägen. Seriöst roligt. Stilettklacken och kängan har blivit Sister’s Runs signum.
Läs mer och se alla viner från Sister's Run Wine Company

UrsprungMed sitt behagliga medelhavsklimat, närhet till kusten och rika kulturliv så är det lätt att trivas i McLaren Vale. Redan 1838 planterades det vingårdar här och numera kan nästa ett hundratal vinproducenter kalla dalen för hem. Här odlas framförallt Shiraz och Cabernet Sauvignon, men även Grenache, Mourvédre och Tempranillo finns representerat.
Läs mer och se alla viner från McLaren Vale

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!