Sister's Run St Ann Grenache

Sister’s Run St Ann Grenache

99 kr (nr. 201201) Rött vin McLaren Vale, South Australia, Australien

Australiensisk nyhet från Sister’s Run gjort på 100% Grenache druvor. St Ann’s McLaren Vale Grenache har fått toppbetyg från Dina Viner Professional – Ett riktigt fynd! Fruktigt rött med dofter av hallon och mullbär och intensiva, eleganta smaker av hallon, blåbär och inslag av kryddor. Vinet har delvis legat på Amerikanska och Franska ekfat under 9 månader vilket gett vinet en subtil och elegant ekfatskaraktär.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Grenache
Årgång 2018
Alkoholhalt 14,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Nyhet 1 mars 2019
Antal/kolli 6
Förslutning Skruvkork
Producent Sister's Run Wine Company

Innehållet

Smakbeskrivning Smakupplevelsen börjar med härliga fruktiga dofter av hallon och mullbär och tydliga inslag av björnbär och peppar. Även smaken är fruktig med eleganta toner av hallon, blåbär och inslag av kryddor från de Franska och Amerikanska ekfaten.
Passar till St Ann’s McLaren Vale Grenache passar utmärkt som sällskapsdryck för den som gillar torra viner och samtidigt uppskattar viner med mycket fruktsmak. Vinet passar bra till en klassisk rätt som färsbiffar med lök tillsammans med potatisstomp och en krämig sås.

Om Sister's Run Wine Company

Sister’s Runs unga begåvade vinmakare heter Elena och självklart bär hon sina arbetsskor dagligen, men hon har ett par högklackade skor i farstun. Dessa är dock endast till för nödsituationer: Det vill säga när Elena blir inbjuden i sista minuten för att ta emot utmärkelser och priser på vingalor till exempel.

Sister’s Run grundades efter att Elena efter en sådan gala sparkade av sig sina klackskor och tog på sig sina vanliga kängor. Precis då ropade serveringspersonalen: ”Run Sister Run” och precis där och då skapades idén till producentnamnet.

Stilettklacken och kängan är Sister’s Runs signum: En egenägd och egendriven vingård med ambitionen att göra de bästa möjliga vinerna på familjens egna vingårdar.

Om McLaren Vale, South Australia, Australien

Med sitt behagliga medelhavsklimat, närhet till kusten och rika kulturliv så är det lätt att trivas i McLaren Vale. Redan 1838 planterades det vingårdar här och numera kan nästa ett hundratal vinproducenter kalla dalen för hem. Här odlas framförallt Shiraz och Cabernet Sauvignon, men även Grenache, Mourvédre och Tempranillo finns representerat.