Snabba Cash Barbera d’Asti by Jens Lapidus

Art.nr 56159
Rött vin
Piemonte, Barbera d'Asti

En elegant men kraftfull fruktig Barbera med tydliga toner av ekfat. Doften påminner om mörka körsbär, plommon, vanilj, mörk choklad och kryddor. Denna Barbera d’Asti har mycket smak av körsbär,… Läs mer

59 krKöp på Systembolaget

Fakta

Om vinet

En elegant men kraftfull fruktig Barbera med tydliga toner av ekfat. Doften påminner om mörka körsbär, plommon, vanilj, mörk choklad och kryddor. Denna Barbera d’Asti har mycket smak av körsbär, kryddor och ekfat. Den druvtypiska friskheten balanseras av en rik frukt och mjuka men välstrukturerade tanniner.

Den passar till att avnjutas precis som den är men funkar även utmärkt till de italienska klassikerna pasta med tomatsås, antipasti eller risotto.

Druvorna kommer från odlingar kring området Nizza i Piemonte som även innehar sin egen DOCG märkning. En del av vinet har lagrats på franska ekfat vilket ger vinet ytterligare en dimension.

Smakbeskrivning

Smak av körsbär, kryddor och ekfat. Den druvtypiska friskheten balanseras av en rik frukt och mjuka men välstrukturerade tanniner.

Producent

Icon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.

Läs mer och se alla viner från Icon Wines

UrsprungViner med beteckningen Barbera d’Asti är gjorda på minst 90% barbera som har odlats i de kulliga områdena runt orten Asti i Piemonte. Ursprunget fick officiell DOCG-status 2008.
Läs mer och se alla viner från Barbera d'Asti

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!