Eko

Snabba Cash Cava Reserva by Jens Lapidus

Art.nr 56183
Cava
Penedès

Den här cavan bjuder på allt du kan tänka dig. Det första som möter dig är den stora och intensiva doften som uttrycksfullt tar för sig. Den har smak av… Läs mer

89 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 11,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Champagnekork
  • Sockerhalt 0,7 g/100ml
  • Druvor Macabeo, Xarello, Parellada
  • Årgång Ej angivet
  • Producent Icon Wines, Jens Lapidus
  • Ursprung Penedès

Om vinet

Den här cavan bjuder på allt du kan tänka dig. Det första som möter dig är den stora och intensiva doften som uttrycksfullt tar för sig. Den har smak av äpplen och gula frukter tillsammans med rostade nötter. En väldigt torr cava som har en rik och generös smak som tillsammans med krämiga bubblor som lugnt smeker gommen. Detta tack vare de minst 15 månader den legat på jästfällning vilket ger den sin smöriga och brödiga smak, något som kännetecknar både cava och champagne.

Smakbeskrivning

Den har smak av äpplen och gula frukter tillsammans med rostade nötter.

Producent

Icon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.

Läs mer och se alla viner från Icon Wines

UrsprungPenedès ligger i Katalonien i norra Spanien, sydväst om Barcelona och har länge varit känt för att vara en av de mest innovativa vinregionerna i landet. I området framställer man en mängd vinstilar, alltifrån kraftiga röda viner, roséviner och stilla vita viner till Cava. Penedès har överlag medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Området har dock mycket varierad terräng med många mikroklimatzoner som är gynnsamma för de olika druvsorterna och vinstilarna man framställer.
Läs mer och se alla viner från Penedès

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!