Tavallini Salice Salentino Riserva 2012

Tavallini Salice Salentino Riserva 2012

69 kr (nr. 77266) Rött vin, fylligt Salice Salentino, Italien

En bortglömd juvel – Tavallini Riserva DOC 2012!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 90% Negroamaro 10% Malvasia nera
Årgång 2012
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,5 g/100ml
Syra 5,8 g/l
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Ett elegant vin med generös fyllighet och kraft. Kryddig smak med fatkaraktär, solmogna mörka körsbär, madagaskarvanilj, salvia och choklad.
Passar till Passar till smakrika pastarätter med vällagrad parmesan, stekt nöt eller lamm kött med vin eller krämig såser, charktallrik och hårdostar. Serveras vid 16-18°C .

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Salice Salentino, Italien

Salice Salentino är ett litet område precis mitt på den italiensk klacken. Området fick DOC status 1976.