The Ultimate Zin Box

The Ultimate Zin Box

239 kr (nr. 6550) Rött vin, fylligt Kalifornien, USA

En fullmatad amerikanare med generös och fyllig smak – Ultimate Zin Zinfandel!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Zinfandel
Årgång 2016
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 3000 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Producent House of Big Wines

Innehållet

Smakbeskrivning Ultimate Zin Zinfandel är ett smakrikt och fruktigt vin med noter av fat, björnbär, kryddor, vanilj och choklad.
Passar till Servera Ultimate Zin Zinfandel tillsammans med smakrika rätter av vilt, fläsk och lamm, svamp eller som sällskapsdryck.
Vinifikation Ultimate Zin Zinfandel är ett fruktigt vin med smakrik karaktär. För att bibehålla Zinfandeldruvans primära fruktaromer har vinet först fått jäsa i ståltankar för att sedan lagras på lätt rostade amerikanska ekfat under 6 månader. Resultatet blir en generös smak med fruktiga och kryddiga toner.

Om House of Big Wines

House of Big Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och lokala producenter. Målsättningen är att producera viner av högsta kvalitet med stora smakupplevelser.

Om Kalifornien, USA

De kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.

Övrigt

Ett av Sveriges mest köpta zinfandelvin på flaska har vuxit i storlek utan att kompromissa om vare sig smak eller karaktär. Den amerikanska västkusten är sedan länge känd för sina många kvalitetsviner. De geografiska variationer med varma dagar, kalla nätter och lite nederbörd lämpar sig ytterst väl för att producera vin av högsta kvalitet, vilket blivit resultatet i utmärkta Ultimate Zin Zinfandel!