Utgått

Valpolicella Casa Giona

Art.nr 73418
Rött vin
Italien, Valpolicella

Ett traditionellt italienskt rött vin från Valpolicella! Casa Giona påminner om en exklusiv och kraftfull Pinot Noir, ett utmärkt val som passar till hela årets mat. Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,6 g/100ml
  • Druvor 65% Corvina, 20% Rondinella, 10% Corvinone 5% lokala druvor
  • Årgång 2016
  • Producent Corte Giona
  • Ursprung Italien, Valpolicella

Om vinet

Ett traditionellt italienskt rött vin från Valpolicella! Casa Giona påminner om en exklusiv och kraftfull Pinot Noir, ett utmärkt val som passar till hela årets mat.

Smakbeskrivning Fruktigt rött vin med smak av röda bär och jordgubbar, påminner om Pinot Noir i smaken.

ProducentDen respekterade producenten Corte Giona från Verona framställer med stor passion viner av hög kvalitet. Vingården är belägen i hjärtat av Valpolicella och tillhandahåller en bred portfölj av kvalitetsviner med bland annat Ripasso, Prosecco och Amarone för den internationella marknaden.
Läs mer och se alla viner från Corte Giona

UrsprungValpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.
Läs mer och se alla viner från Valpolicella

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!