Valpolicella Casa Giona

Valpolicella Casa Giona

99 kr (nr. 73418) Rött vin, medelfylligt Valpolicella, Italien

Ett traditionellt italienskt rött vin från Valpolicella! Casa Giona påminner om en exklusiv och kraftfull Pinot Noir, ett utmärkt val som passar till hela årets mat.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 65% Corvina, 20% Rondinella, 10% Corvinone 5% lokala druvor
Årgång 2016
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Sockerhalt 0,6 g/100ml
Producent Corte Giona

Innehållet

Smakbeskrivning Fruktigt rött vin med smak av röda bär och jordgubbar, påminner om Pinot Noir i smaken.
Passar till Ostar, pasta, chark, ljust kött eller för de som vågar det passar utmärk med medel och fet fisk som röding med krämig svampsås och rotselleripuré eller inlagd sill. Serveras vid cirka 16°C
Vinmakare Michele Brunelli

Om Corte Giona

Den respekterade producenten Corte Giona från Verona framställer med stor passion viner av hög kvalitet. Vingården är belägen i hjärtat av Valpolicella och tillhandahåller en bred portfölj av kvalitetsviner med bland annat Ripasso, Prosecco och Amarone för den internationella marknaden.

Om Valpolicella, Italien

Valpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.