Verosso

Verosso

79 kr (nr. 76077) Rött vin, fylligt Apulien, Italien

Smakrik och generös Primitivo!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Primitivo
Årgång 2017
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Märkningar
Veganvänligt Ja.
Producent Casa Vinicola Botter

Innehållet

Smakbeskrivning Generös, fruktig smak av mogna mörka bär, körsbär, örter och kaffe.
Passar till Verosso passar utmärkt till smakrika kötträtter, gärna grillat. Servera också vinet till klassisk italiensk mat, såsom pasta, pizza och charkuterier, och vällagrade ostar

Om Casa Vinicola Botter

Casa Vinicola Botter har sitt säte i Fossalta di Piave i närheten av Venedig och har producerat vin i flera generationer.

Om Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Nero d’Avola och Negroamaro.

Övrigt

Verosso är ett smakrikt vin från den italienska södern och är en riktigt storsäljare i Danmark! Det behagliga klimatet i Apulien, med många soltimmar och bördig jordmån, skapar karaktär till druvorna som i sin tur ger ett generöst och fylligt rött vin. Vinet som är gjort på 100% Primitivodruvor har fruktig, kryddig smak som lämpar sig väl till kött och klassisk italiensk mat.