Vino Libre Garnacha

Vino Libre Garnacha

59 kr (nr. 72303) Rött vin Spanien

Nu lanseras det Ekologiska röda vinet Vino Libre från Spanien! Ett naturligare vin där fokus och ambitionen vid tillverkningen har varit att skapa en smakupplevelse som lutar sig tillbaka på vinets egna naturliga smak, med så lite yttre påverkan och tillsatser som möjligt!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Årgång 2018
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja.
Producent Jean Biecher

Innehållet

Smakbeskrivning Vino Libre är ett medelfylligt, smakrikt vin med en framträdande kryddig och rökig karaktär där toner av körsbär och färska örter gör sig påminda.
Passar till Vino Libre passar bra tillsammans med en spansk charkbricka bestående av tunna skivor serranoskinka, nystekta pimientos de padron med flingsalt och mild, len manchego ost. Varför inte dricka Vino Libre tillsammans med en Vego-rätt som Chili SIN carne?
Vinmakare Vinmakarna till Vino Libre är syskonen Delgados som odlar druvorna i det soldränkta området La Mancha strax söder om Madrid. Syskonen Delgados är pionjärer inom sitt område med ambitionen att göra viner på ett mer naturligt sätt genom att odla ekologiskt och undvika tillsatt svavel i sina viner. Att arbeta med ett ekologiskt helhetstänk och ta ansvar för allt från odling till restprodukter är en av syskonens stora drivkrafter. Vinet till Vino Libre har skapats i nära samarbete mellan syskonen Delgados och den Alsace baserade producenten Jean Biecher.

Om Jean Biecher

Familjen Biecher har varit verksamma i Alsace sedan 1762 och är idag en av de fem största producenterna i regionen.
Vineriet ligger fortfarande kvar i den den lilla byn Saint-Hippolyte och generation efter generation har framgångsrikt lyckats driva familjeföretaget genom revolutioner och världskrig. Biechers Alsaceviner är kända för att vara mycket klassiska och ursprungstypiska i sin stil och verkligen spegla det unika området.

Om Spanien

Spanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet – kalla vintrar och mycket varma torra somrar.