Zafrica Cape White

Zafrica Cape White

139 kr (nr. 2733) Vitt vin, torrt & smakrikt Sydafrika

Zafrica Cape White från heta Sydafrika är ett friskt, torrt och fruktigt vitt vin i en behändig box som passar bra in på kylskåpshyllan och till buffébordet.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Chenin Blanc
Årgång 2019
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 2250 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Ett smakrikt vitt vin med toner av gröna äpplen, citrus och päron.
Passar till Zafrica Cape White passar utmärkt till fisk och skaldjur, kyckling, sallader samt är det perfekta buffévinet.

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Sydafrika

Under de senaste 20 åren har Sydafrikas vinmakare börjat resa och de internationella influenserna är många. Man har därmed börjat förändra landets vinodling, inte bara utifrån ett kvalitativt perspektiv, utan också gällande vinstilar och regioner. Experimentlustan är stor och under de senaste åren har man sakta börjat skönja en mognad i landet. Nu produceras här viner med stort självförtroende och den Sydafrikanska vinproduktionen ses som oerhört spännande.

Övrigt

Druvor till detta vin kommer från vingårdar där man tar stor hänsyn till att vingårdsarbetarna arbetar under bra förhållanden i enlighet WIETA- initiativet. WIETA är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att säkerställa en rättvis och trygg arbetsmiljö för vingårdsarbetare.

Läs gärna mer om vårt arbete med Pebbles Project i Sydafrika under fliken Hållbarhet.