Utgått

Zafrica Cape White

Art.nr 2733
Vitt vin
Sydafrika

Zafrica Cape white görs på druvan Chenin Blanc, i Sydafrika även kallad Steen. Det är den ”vita” druva som odlas flitigast, därmed också den druva som vi i allmänhet tycker… Läs mer

139 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12,5%
  • Förpackning Box 2250 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor 100% Chenin Blanc
  • Årgång 2019
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Sydafrika

Om vinet

Zafrica Cape white görs på druvan Chenin Blanc, i Sydafrika även kallad Steen. Det är den ”vita” druva som odlas flitigast, därmed också den druva som vi i allmänhet tycker bäst om. Vinerna gjorda på Chenin Blanc är fruktiga, lätt aromatiska med härlig syra och ett friskt avslut. Som så många andra druvor i ”Nya Världen” härstammar de från Europa, i detta fall från Loire i Frankrike.

Smakbeskrivning Ett smakrikt vitt vin med toner av gröna äpplen, citrus och päron.

ProducentViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike. Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj. Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner. Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!
Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungUnder de senaste 20 åren har Sydafrikas vinmakare börjat resa och de internationella influenserna är många. Man har därmed börjat förändra landets vinodling, inte bara utifrån ett kvalitativt perspektiv, utan också gällande vinstilar och regioner. Experimentlustan är stor och under de senaste åren har man sakta börjat skönja en mognad i landet. Nu produceras här viner med stort självförtroende och den Sydafrikanska vinproduktionen ses som oerhört spännande.
Läs mer och se alla viner från Sydafrika

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!