Zafrica Cape White

Zafrica Cape White

139 kr (nr. 2733) Vitt vin, torrt & smakrikt Sydafrika

Zafrica Cape White från heta Sydafrika är ett friskt, torrt och fruktigt vitt vin i en behändig box som passar bra in på kylskåpshyllan och till buffébordet.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Chenin Blanc
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 2250 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Ett smakrikt vitt vin med toner av gröna äpplen, citrus och päron.
Passar till Zafrica Cape White passar utmärkt till fisk och skaldjur, kyckling, sallader samt är det perfekta buffévinet.

Om ViniMundi

ViniMundi är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är hängivna när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap borgar därför för välgjorda viner.

Om Sydafrika

Under de senaste 20 åren har Sydafrikas vinmakare börjat resa och de internationella influenserna är många. Man har därmed börjat förändra landets vinodling, inte bara utifrån ett kvalitativt perspektiv, utan också gällande vinstilar och regioner. Experimentlustan är stor och under de senaste åren har man sakta börjat skönja en mognad i landet. Nu produceras här viner med stort självförtroende och den Sydafrikanska vinproduktionen ses som oerhört spännande.

Övrigt

Druvor till detta vin kommer från vingårdar där man tar stor hänsyn till att vingårdsarbetarna arbetar under bra förhållanden i enlighet WIETA- initiativet. WIETA är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att säkerställa en rättvis och trygg arbetsmiljö för vingårdsarbetare.

Läs gärna mer om vårt arbete med Pebbles Project i Sydafrika under fliken Hållbarhet.