Om oss

The Wine Team grundades 2009 och vi har sedan dess vuxit till Sveriges tredje största vinimportör. Idag är vi också den importör i Sverige med flest listade ekologiska produkter på Systembolaget – nästan 60 procent av vår totala portfölj är ekologiskt certifierad.

Målsättning

Vårt mål är att erbjuda ett varierat vinsortiment i världsklass och en dynamisk portfölj med spännande produkter från olika regioner, i olika prisklasser, för olika smakpreferenser – med bästa möjliga smakupplevelse som gemensam nämnare.

En del av Viva Wine Group

The Wine Team är en del av Sveriges största vingrupp, Viva Wine Group. Sex år i rad, 2014 till 2019, utsågs The Wine Team till ett av Superföretagen av affärstidningen Veckans Affärer.

Värderingar

Innovation, snabbhet, professionalitet, långsiktighet och arbetsglädje är de grundvärderingar som driver oss på The Wine Team, och de värderingarna genomsyrar alla delar av vårt dagliga arbete – gentemot kollegor, producenter, kunder, samarbetspartners, produkter, och inte minst också i vår vision att ta hand om natur och miljö på ett långsiktigt sätt.

Samarbeten

Vi är även stolta sponsorer av Nattvandrarna, en ideell organisation med syftet att skapa trygghet i samhället och agera vuxna förebilder för ungdomar för att förebygga kriminalitet som skadegörelse, våld och drogmissbruk. Under 2021 gjorde vi även en donation till Pebbles Project, en organisation med fokus på utsatta barn till föräldrar som arbetar inom vinodlingar i Sydafrika som förbättrar barnens situation genom tillgång till grundskola, måltider, hälsovård och meningsfull fritid. Vi planerade även 400 träd i Kuzuko i Sydafrika tillsammans med Reforest Action.

Som en del i vårt hållbarhetsarbete samarbetar vi med Solvatten, en svensk uppfinning för uppvärmnings- och vattenreningslösning som tagits fram för hushållsbruk i utvecklingsländer.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!