Bellflower Zinfandel

Bellflower Zinfandel

125 kr (nr. 78952) Rött vin, fylligt Kalifornien, USA Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Något så ovanligt som en ekologisk amerikansk Zinfandel – Bellflower från soliga Kalifornien.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Zinfandel
Årgång 2018
Alkoholhalt 15%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja.
Producent Bellflower

Innehållet

Smakbeskrivning Bellflower Zinfandel Premium Reserve blandar en kraftfull elegans med en djup, generös karaktär. Vinet har en mycket fruktig och koncentrerad smak med inslag av blåbär, svartpeppar, örter, choklad, björnbär och vanilj.
Passar till Servera denna klassiska Zinfandel till smakrika kötträtter av nöt, biff och fläsk, som pulled pork, glaserade revbensspjäll och välkryddade steaks, till hamburgare eller helt på egen hand.

Om Bellflower

Bellflower är en kvalitetsmedveten producent av ekologiska viner från USA. Ambitionen är att producera klassiska viner med generös smak i harmoni med naturen. Resultatet blir både kraftfullt och elegant, såsom hos Bellflower Organic Premium Zinfandel.

Om Kalifornien, USA

De kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.