Utgått

Biecher Pinot Gris Reserve

Art.nr 55464
Vitt vin
Frankrike, Alsace

Från den berömda franska vinregionen ALSACE lanseras nu ytterligare ett vin från den omåttligt populära producenten Jean Biecher.  Alsace präglas av ett soligt klimat och kuperad terräng blandat med öppna… Läs mer

69 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,8 g/100ml
  • Druvor 100% Pinot Gris
  • Årgång 2022
  • Producent Jean Biecher
  • Ursprung Frankrike, Alsace

Utmärkelser

Om vinet

Från den berömda franska vinregionen ALSACE lanseras nu ytterligare ett vin från den omåttligt populära producenten Jean Biecher.  Alsace präglas av ett soligt klimat och kuperad terräng blandat med öppna landskap, som tillsammans bildar idealiska odlingsförhållanden för vinstockarna. Resultatet, Biecher Pinot Gris Reserve, blir ett kraftfullt, smakrikt om än mjukt vitt vin, en smak som har gjort Pinot Gris till en av Sveriges mest populära vinstilar och uppskattade druvsorter. Det passar därmed till mycket olika och gör sig därför bra vid en buffé eller till en ostbricka, gärna med den lokala osten Munster.

Smakbeskrivning

Ett kraftfullt, smakrikt om än mjukt vitt vin

Producent

Jean Biecher är en anrik producent från regionen Alsace i nordöstra Frankrike med anor som sträcker sig tillbaka till 1762. Jean Biecher drivs idag av Olivier Biecher som har en stor passion för hållbarhet och ursprungstypicitet. Vid sidan av sina Alsaceviner erbjuder Biecher en bred variation av andra ursprungstypiska franska viner som ofta även är ekologiskt certifierade.

Läs mer och se alla viner från Jean Biecher

UrsprungAlsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man "franska viner på tyska druvor" och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.
Läs mer och se alla viner från Alsace

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!