Vegan

Biecher Riesling Reserve

Art.nr 2198
Vitt vin
Frankrike, Alsace

Alsace har genom historien tillhört Frankrike och Tyskland om vartannat, vilket kommit att prägla områdets vinstilar. Ofta görs endruvsviner i fransk stil på tyska druvsorter, vilket resulterar i aromatiska viner… Läs mer

105 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,8 g/100ml
  • Druvor 100% Riesling
  • Årgång 2022
  • Producent Jean Biecher
  • Ursprung Frankrike, Alsace

Om vinet

Alsace har genom historien tillhört Frankrike och Tyskland om vartannat, vilket kommit att prägla områdets vinstilar. Ofta görs endruvsviner i fransk stil på tyska druvsorter, vilket resulterar i aromatiska viner med högre alkoholhalt och fyllighet än de tyska grannarna. Riesling Reserve är ett ypperligt exempel på denna stil. Vinet är generöst fruktigt med inslag av gröna äpplen och päron, ananas, honung och solmogen citrus. Vinet har något högre restsötma än sitt ekologiska syskon vilket gör att det upplevs fylligare och gör det till ett utmärkt val till räkmackan eller Toast Skagen.

Smakbeskrivning

Ungdomlig, fruktig smak med inslag av gröna äpplen, päron, honung och mandarin.

Producent

Jean Biecher är en anrik producent från regionen Alsace i nordöstra Frankrike med anor som sträcker sig tillbaka till 1762. Jean Biecher drivs idag av Olivier Biecher som har en stor passion för hållbarhet och ursprungstypicitet. Vid sidan av sina Alsaceviner erbjuder Biecher en bred variation av andra ursprungstypiska franska viner som ofta även är ekologiskt certifierade.

Läs mer och se alla viner från Jean Biecher

UrsprungAlsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man "franska viner på tyska druvor" och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.
Läs mer och se alla viner från Alsace

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!